Слави Трифонов: Протестите бяха отразени в новините, но въпросът е как

9859
Слави Трифонов: Протестите бяха отразени в новините, но въпросът е как
Снимка: БГНЕС

Не знам дали сте разбрали от медиите, че вчера имаше масови протести в цялата страна. Ако сте гледали новините, сигурно сте разбрали – протестите бяха отразени в новините на големите телевизии. Друг е въпросът – как.

Това написа Слави Трифонов като коментар по повод простестите в страната от изминалите седмици в официалната си страница във фейсбук.

"По принцип съм забелязал, че когато репортерите отразяват по празниците, така нареченото от тях - „Голямо прибиране“, влагат повече апломб. Вчера ми се сториха някак обрани. Забелязах и още нещо – когато телевизиите показват прибиращите се българи от Гърция, винаги включват на живо репортер от Кулата, който да покаже колоната от автомобили. Вчера обаче, когато протестиращи затвориха с часове Кулата, там нямаше нито един репортер. Бяха на километри от Кулата. Бяха на километри и от Благоевград. Само ни информираха, че и там нещо се случва и че има жандармерия. Казаха, че камион се е врязал в група протестиращи. На БНТ, например, това им беше една от водещите новини. Викам си – ако се е врязал камион в протестиращи, това ще е нещо страшно. Пострадали не видяхме. Какво точно се е случило – не видяхме. Репортери на мястото на събитието – не видяхме", допълни Трифонов.

Ето какво още написа шоуменът:

"Вчера през деня пък търсех из каналите дали някоя телевизия предава протестите на живо. Тръгнах да търся ТВ 7 – не можах да я открия. Викам, чакай да цъкна „BiT“ - те пускаха такива работи. Цъкнах – нищо на живо, никакви новини, цял ден повторения на стари предавания. В 8 часа вечерта вървеше точно такова предаване с водещ Венета Райкова. Горе-долу като свърши, си казах: „Чакай да цъкна на bTV“. Цъкнах и там почна предаване с водещ... Венета Райкова.

Слави за субсидиите на партиите: За какво са им тия пари?

"БСП отново вади дъвката с високите партийни субсидии за предизборни цели". Това пише в своята Facebook страница Слави Трифонов, комент...

И неделната сутрин ми беше интересна. Викам: „Ще пусна Нова телевизия, може Ани Цолова да каже нещо за организираните протести по повод високите цени на горивата, за новите данъци, за „Бонус-малус“.

Пуснах, Ани Цолова я нямаше, имаше някаква умърлушена водеща, която интервюираше... разбира се - професор Михаил Константинов.

Бях се затъжил за него, отдавна не го бях виждал по телевизиите, има – няма от един-два дена. Той беше поканен именно по темата, по която и аз очаквах, ама още с първото си изречение професорът зави другаде. Изнесената информация от Михаил Константинов - професорът по математика, но по душа – професор по всичко, много ме притесни, даже си я записах, за да алармирам от негово име. И така, внимание, цитирам проф. Константинов: „Зимата ще бъде неприятна и по друга причина, за която все още малко се говори. Очертава се изключително сушава зима. В момента нивото на високопланинските езера за първи път спада с около метър – в Рила и в Пирин. Хората не помнят такова нещо. Ако водата силно намалее, това ще удари реколтата и тогава вече може да говорим за повишаване на цените на храната.“ Алармирах. Точка.

И тази сутрин се събудих с Нова телевизия, и по-точно с предаването „На кафе с Гала“. Та, в днешното предаване водещата Гала попита своите гости как са си изкарали през почивните дни. Пръв отговори Юлиан Константинов, оперен певец, по-известен като брат на Пламен Константинов. Софиянецът Юлиан разказа как се е прибирал вкъщи. Цитирам: „От центъра до нас, което по принцип са 10 минути, станаха 45. Имаше някакви протестиии...голям майтап!“ Край на цитата.

После се обади и другият гост – Илиян Любомиров – поет. Той каза следното: „Аз забелязвам покрай тия протести, че има един нов феномен – „протестиращи кифли“. Това са хора, които ходят, снимат се за 5 минути или пускат лайв видео от протестите и се прибират...“

Слави Трифонов: Погазиха референдума

Слави Трифонов направи равносметка на изминалите две години, откакто близо 3 милиона и половина българи гласуваха на инициирания от нег...

И аз така – пуснах си 5 минути от Гала и после спрях телевизора, ама за да изляза.

Сега да видим как днешните вестници отразиха вчерашните протести.

На първата си страница вестник „Труд“ излиза с позиция за протестите. Труд-позицията е озаглавена: „Миш-маш протест“. В нея пише: „Ще им се на някои да запеят „Пожарът на бунта гори...“ Какво гори? Нещо като тюрлюгювеч, забравен в горещата фурна на българския преход.“

Това ми е предостатъчно. Сега да ви попитам: Да си спомняте кой използва думата „тюрлюгювеч“ по повод на едни протести, искащи една оставка? Да, използва я Валери Симеонов. И сега, вижте колко интересно и колко изненадващо – вестник „Труд“ ползва стилистиката на Валери Симеонов, т.е. използва стилистиката на управляващите, за да се подиграе на граждански протести.

Всъщност, вестник „Труд“ отделя по-малко от страничка на вчерашните протести. Повече място във вестника получава обаче новина от страница 7. Там с големи букви е новината: „Пуснаха веян паламуд по 12 лева на килограм“.

Слави предложи кола и шофьор на Мая Манолова, тя му отказа

Омбудсманът Мая Манолова няма да се възползва от предложението на шоумена Слави Трифонов да ползва негова кола и шофьор. Това заявиха з...

Какво мога да добавя? „Труд“ явно се хвърлят като Матросов на амбразурата. Но, слабичко. Сигурен съм, че „Труд“ могат да са още по-всеотдайни и ще им дам съвет да побързат – че току-виж и те станали седмичник като вестник „Стандарт“.

Отиваме към вестник „Телеграф“ - На 5-та страница във вестника пише „Протести затапиха големите градове“. Хубаво, така е. Но толкоз. Вестникът е отделил само половин страница на протестите. Половин страница – толкова в днешния брой е получила и момичето на броя... Мая, по цици, на 26 г., от Плевен. Браво, дъ ге!

Всъщност, най-всеотдаен е моята любов Недялко. Аз затова го обичам. Щото е всеотдаен. Вчера неговият сайт написа: „Незаконен метеж блокира София“. А днес пусна следното бомбастично заглавие:„Извънредно в ПИК! Ето ги лицата на метежа – рокери, ултраси и мутри с джипове блокираха България!“

Обичам те, Недялко!

Всъщност, като казвам: „Обичам те, Недялко“, аз искам да кажа: „Обичам ви, прекрасни, свободни български медии.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com