Стартира "Прототип" - проект за изкуство и иновации

3738
Стартира "Прототип" - проект за изкуство и иновации

Този уикенд ще станем свидетели на нестандартна изложба в центъра на София. Различното е не само краткото време, в което ще можем да я разгледаме, но и избраното място – банков офис. „В състояние на движение“ се открива на ул. Граф Игнатиев № 38 на 23 юни /петък/ от 19:00, трансформирайки пространството в арена на съвременно изкуство.

Изложбата ще е отворена през целия уикенд, 24 и 25 юни, от 10 до 22 часа. Мястото събира и представя десет нови и многообещаващи съвременни български артисти, живеещи и творящи на различни места в България и Европа. Всички те са в непрекъснато творческо движение, имат разнообразен опит, образование и подход, работят различни техники и комбинират смело формати и медии.

Това е първото събитие от новата програма за изкуство и иновации ПРОТОТИП, развивана от Сосиете Женерал Експресбанк. Платформата е продължение на усилията на банката да подкрепя проекти и партньори в областта на изкуствата вече повече от десетилетие.

Вижте третото най-скъпо произведение на изкуството, продавано някога в Европа (СНИМКА)

Картина на Густав Климт се превърна в третото най-скъпо произведение на изкуството, продавано някога в Европа, след като бе закупена за...

„Нашето желание е да направим съвременното изкуство разбираемо и достъпно за хората, като им предложим други, интересни гледни точки. Вярваме, че изкуството ни помага да бъдем креативни, гъвкави и адаптивни. В една постоянно променяща се среда, комплексни за решаване проблеми и нужда от нестандартно мислене, изкуството ще ни покаже различни перспективи от ежедневната ни работа и ще ни направи по-устойчиви“, заяви Арно Льоклер, главен изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк.

Той разказа, че ПРОТИТИП е започнал като вътрешен стартъп и е част от процесът за иновации, който банката развива повече от година. ПРОТОТИП ще реализира още събития, лекции и работилници на тема „Дизайн“, ателиета по роботика и изкуство за деца, изложби на съвременни творци. Паралелно с програмата, стартира и уеб-платформа www.prototype.bg, в която ще се представят различни автори, както и информация за предстоящите инициативи, част от ПРОТОТИП, и други културни събития.

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развитие – фонд мениджър по програма JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт