Сутрешните навици, от които трябва да се откажете

72231
Сутрешните навици, от които трябва да се откажете
Снимка: iStock/Guliver

Замисляли ли сте се, че сутрин правите доста неща, които всъщност са вредни? Това е така, защото рано сутрин човек се чувства най-уморен и просто иска по-бързо да се приготви за работа.

Ако обаче анализирате една обикновена сутрин, може би ще осъзнаете, че не започвате деня си по най-правилния начин. Ако искате деня ви да започва по най-добрия начин, има някои неща от които трябва да се откажете. Ето кои са те:

Не пийте кафето си преди 9 часа сутринта

Кафето не трябва да се пие преди 9 ч. сутринта, разкрива неврологът от Университета по здравни науки, Стивън Милър. Това се обяснява с ...

1. Пиете на гладно черно кафе - Попринцип най-правилното време за изпиване на първото сутрешно кафе е три или четири часа след събуждането, защото в противен случай може да навреди на стомаха ви. Ако не можете да устоите на ароматното кафе рано сутрин е препоръчително да добавите мляко и сметана, за да намалите негативния му ефект. Добре е и да сте закусили преди това. Чашата чисто кафе веднага след събуждане води до повишаване на нивата на кортизола, а това от своя страна води до тревожност.

2. Закусвате зърнени култури - Те съдържат изключително много захар, което води до прилив на инсулин в кръвта. След като ефектът изчезне, ставате уморени и безжизнени. Всичко,което сте свикнали да добавяте в този тип закуски (кисело мляко,прясно мляко,плодове) също е вредно в съчетание със зърнени култури. Просто забравете за тази закуска. Вместо това е полезно да закусвате бъркани яйца, извара и т.н.

3. Губите време за избора на дрехи - Всъщност търсенето на дрехи може да ви напрегне изключително много, особено ако ви се спи и не се чувствате добре все още. Също така това е губене на време. Много пъти ви се е случвало да търсите дрехи по цяла сутрин, нали? Ние ви препоръчваме или да намалите разнообразието от дрехи, което имате в гадрероба си, или да си приготвяте тоалет от вечерта. Просто ценете времето си и не го губете в търсене на дрехи. Отървете се от нещата, които не носите и сезонно разчиствайте гардероба си.

4. Проверявате социалните си мрежи - Почти всеки човек прави това веднага след като се събуди. Вместо да губите време да четете нечии чужди коментари и да гледате чуждите животи, можете да прекарате време с любимите си хора, да си проготвите здравословна закуска или просто да послушате любимата си музика.

Грешките, които правим всяка сутрин

Мислейки си, че няма какво да объркаме сутрин, правим грешки, които влияят изключително много на целия ни ден. След няколко проучвания ...

5. Горещ душ - Той има релаксиращ ефект и е напълно нормално да се чувствате още по-сънени след него. Нашият съвет е да взимате студен душ, защото имунната ви система ще работи по-усилено, мозъчната ви дейност ще е засилена и вие ще се чувствате много по-свежи.

6. Ставате малко преди работа – бързането за работа и притеснението, че закъснявате, може да развали целия ви ден. За да предотвратите това, просто ставайте половин час по-рано от обикновено. Така ще имате достатъчно време да се приготвите спокойно за работа, да направите план за деня и спокойно да стигнете до работното си място без да бързате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...