Съдът в САЩ разреши продажбата на любовно писмо от Тупак до Мадона

1927
Съдът в САЩ разреши продажбата на любовно писмо от Тупак до Мадона
Снимка: Getty Images/Guliver

Съд в нюйоркския район Манхатън сне временната забрана за продажбата на търг от къщата Gotta Have It на лични писма, снимки и други предмети на американската певица Мадона. Това съобщи електронната версия на вестник The New York Times, предаде БГНЕС.

През юли миналата година съдия Джералд Лебовиц удовлетвори иска на Мадона и въведе временна забрана върху провеждането на търга. Сега съдията отклони искането на певицата поради изтичане на срока, отпуснат за уреждане на въпроса за собствеността върху 22 лота от търга.

Мадона успя да спре търга с писмото на Тупак, писано за нея

Американската поп дива Мадона спечели делото срещу аукционната къща Gotta Have It и успя да извоюва изтеглянето на свои лични предмети ...

В същото време съдът призна, че вещите са по право на бившата приятелка и консултант на Мадона Дарлийн Лутц. Според постановлението на съда, поп иконата не е постъпила коректно, тръгвайки директно срещу Дарлийн Лутц – нюйоркската колекционерка на произведения на изкуството и бивша приятелка на Мадона. Лутц е и главният източник на 22-та предмета, сред които са писмена кореспонденция, касетки и четка за коса на певицата. Лутц обоснова позицията си с наличието на споразумение от 2004 година с Мадона, която се е задължила да не пречи на каквото и да е решение на Луц за това как ще се разпорежда с посочените по-горе вещи.

Сред вещите е и писмо за раздялата ѝ с рапъра Тупак Шакур. То е адресирано до Мадона от покойния сега Шакур, в което той излага причините за решението да се раздели с нея. Писмото е с дата януари 1995 година, а неговата начална цена бе определена за 100 000 долара. Написано е от затвора, където по това време Шакур излежава присъда за сексуално насилие.

"Можеш ли да разбереш това? Да бъдеш видяна с чернокож мъж няма да застраши по никакъв начин кариерата ти. По-скоро ще те накара да изглеждаш по-отворена и вълнуваща", пише Шакур и коментира изявление на Мадона по онова време, в което звездата е заявила, че e "приключила с опитите си да рехабилитира всеки рапър или бейзболна звезда", визирайки и предишни свои афери. Думи, които се оказват особено болезнени за рапъра и той пожелава да прекрати романа си с Мадона, макар и да ѝ обещава приятелството и подкрепата си.

Новината за връзката между двамата бе крита в продължение на много години и едва през 2015 година певицата призна, че се е срещала с Тупак почти до убийството му през 1996 година.

Мадона поиска чрез съда спиране на търга, в който влиза писмото от Тупак до нея

Може би най-популярната певица в света Мадона изиска чрез съд да бъдат изтеглени от търг в Ню Йорк нейни лични писма, както и принадлеж...

Сред писмата е и едно, в което Мадона прави нелицеприятни характеристики на актрисата Шарън Стоун и на певицата Уитни Хюстън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Няма спирка: Лоренцо доведе нова снаха на Софи Маринова (СНИМКИ)

Показаха рокли и аксесоари на принцеса Даяна в Хонконг (СНИМКИ+ВИДЕО)

Луиза Григорова за сина си: Прави ме на дива калинка

Мария от "Ергенът" ядоса зрителите с мнението си (СНИМКА)

Камелия е по-щастлива от всякога. Вижте защо (СНИМКИ)

Иво Сиромахов скочи на българските инфлуенсъри: Тъжна история

В "Ергенът" за истинската любов: Барбара издаде защо не я е открила

Силвена Роу за наводнението в Дубай: Има изоставени коли по улиците (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com