12-годишна роди бебе от непълнолетен младеж, осъдиха го

5600
12-годишна роди бебе от непълнолетен младеж, осъдиха го
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

На шест месеца условно с три години изпитателен срок бе осъден непълнолетен ром от село Чешнегирово заради това, че е заживял на семейни начала с малолетната си съседка. Двамата се познавали добре, тъй като били израснали заедно. Той нямал навършени 18 г., а тя тъкмо била надхвърлила 12-тата си година. Постепенно с времето те започнали да се срещат и се влюбили един в друг.

Точно преди година момичето поканило любимия си да пренощува у тях, тъй като родителите й щели да отсъстват. В тази нощ влюбеният Ромео предложил на своята Жулиета да се омъжи за него, според техните разбирания и обичаи, а тя се съгласила, без да се замисля. Още същата вечер двамата преспали заедно, а на сутринта отишли при свекървата, за да й съобщят, че се обичат и ще се женят. Първоначално свекървата била против, но впоследствие се съгласила да живеят в дома й. По-късно съобщили новината и на родителите на младата булка и само месец след това, заживели заедно.

Училище отказа да вземе първокласничка от ромски произход - живеела далеч

Училище в Асеновград отказа да запише първокласничка от ромски произход. Това твърди Шефкет Джандар – майка на 7-годишната Нур. ...

Така, 12-годишното дете забременяло и престанало да ходи на училище. На 08.06.18 г. в Агенция "Социално подпомагане"-Първомай постъпил сигнал, че момичето отсъствало от училищни занятия, както и данни, че е бременно. По случая било сезирано и РУ на МВР в Асеновград, като незабавно е извършена проверка. След установеното от органите на реда, е образувано досъдебно производство. Така се стигнало до 6-месечната условна присъда за непълнолетния Ромео, с мотиви, че той е осъзнавал деянието си и е могъл да ръководи постъпките си, а неговата любима му се е отдала доброволно. Наказанието за извършеното престъпление е три години "лишаване от свобода". Утежняващите вината обстоятелства са фактът, че е налице раждане на дете от малолетно момиче, независимо че и двамата са от ромската етническа общност, където такова поведение е обичайно

Присъдата била намалена, предвид смекчаващите отговорността обстоятелства като признаване на вината, чисто съдебно минало, младата възраст на виновния от Чешнегирово и фактът, че вече има дете. Магистратите са взели под внимание и това, че след наложеното наказание момчето може да се поправи и превъзпита. Решението на Районен съд-Асеновград може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com