15 организации от Асеновград поискаха финансово подпомагане от общината

3318
15 организации от Асеновград поискаха финансово подпомагане от общината
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Повече от 22 000 лева за култура, спорт и за отпускане на еднократна социална помощ на нуждаещи се граждани, отдели община Асеновград, с решение на Общинския съвет в града. Засега парите няма да бъдат предоставяни на културните и спортните организации, предвид извънредното положение в страната и заповедта за преустановяване на всякакви събития. Общо 15 са организациите и сдруженията, които са поискали финансово подпомагане от общината.

Финансови средства бяха гласувани от местния парламент за реализиране на проекти и провеждане на редица дейности, сред които участия в спортни състезания, културни, фолклорни, театрални, танцови и песенни фестивали. Частично финансирани ще бъдат и поставянето на мюзикъл на асеновградска сцена и издаването на два поредни броя на списание "Нов вечерник", което се разпространява безплатно. Сред заявилите искане да бъдат финансово подпомогнати техни дейности и мероприятия са СК "Косара", ФФ "Карлък", Туристически хор "Родопски звуци", сдружение "Ново Арт Общество", сдружение "Станимашка фотографчийница", Клуб за танцово изкуство "Везеница", сдружение "Танцов състав - Станимака", ВФ "Калина - Малина", сдружение "Работилница за мечти", НЧ "Родолюбие" и НЧ "Св. преп. Паисий Хилендарски" в Асеновград, НЧ "Н. Й. Вапцаров" в село Тополово, НЧ "Христо Ботев" в Избеглии за финансиране на участия на ДТС "Избеглийче", както и НЧ "Христо Ботев" в Нареченски бани.

Общински съветници от Бургас настояват за повече права при поставяне на паметни знаци

Общински съветници от Бургас внесоха докладна записка по повод приемане на нов Правилник за реда за изграждане, поставяне, преместване ...

"Средствата ще бъдат преведени на организациите след отминаването на кризата и в случай, че инициаторите заявят конкретни дати предварително. Когато бяха подготвяни докладните никой не очакваше, че ще възникне подобно положение. Някои от проектите могат да бъдат отложени, а други - отказани - по преценка на организаторите", посочи Манолов.

Освен за култура и спорт, Общински съвет - Асеновград гласува и еднократна социална помощ за столетницата Йордана Пейчева. Сумата, отделена за нея, е в размер на 300 лева. Жената ще отпразнува своя 100-тен рожден ден на 11.04.20 г. С 2 000 лева бе подпомогната Лизавета Иванова, страдаща от "Множествена склероза". Подпомогнат с 300 лева за закупуване на лекарства бе и Яшар Абдърман. Иван Ангелов ще получи еднократна социална помощ в размер на 300 лева. Със средствата той ще си плати част от лечението на тежки травми, настъпили вследствие на падане и нараняване на тазобедрената и колянна стави. Асеновградчанинът Иван Гълбулев ще бъде подпомогнат с 100 лева. Той има нужда от парите, за да се лекува и за закупуване на диетична храна. Мъжът е диагностициран с лявокамерна сърдечна недостатъчност, исхемична кардиомиопатия, хроничен пилеонефрит, нефросклероза, анемия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com