Асенoвград се сбогува с Павел Бойчев, а кучето Зевс още го чака пред вратата на клуба

16775
Асенoвград се сбогува с Павел Бойчев, а кучето Зевс още го чака пред вратата на клуба

България загуби още един от своите велики спортисти. На 68-годишна възраст по вечния си път пое асеновградският щангист Павел Бойчев, станал републикански шампион по вдигане на тежести едва на 23 г. Той е удостоен с приза „Почетен гражданин“ на Асеновград. Асеновградчани се разделиха с легендата на духа и добротата, обединени в лицето на Павел Бойчев.

„Когато ни съобщиха новината не повярвахме. Решихме, че пак е някаква фалшива вест.“, коментираха днес по време на поклонението, приятели на асеновградския спортист. „Не мога да си представя, че ще мина от тук и той няма да ми помаха с ръка. Това беше единственият човек в инвалидна количка, който вместо съжаление будеше възхищение.“, сподели през сълзи млада жена, дошла да отдаде своята почит към „чичо Павльо“, предаде кореспондентът ни в Асеновград.

Спортната легенда Павел Бойчев пред Actualno.com: В болката човек не трябва да губи себе си

Точно преди 43 години, на 18-ти юли, се случва непоправимото. Катастрофа оставя парализирани краката на един от великите български щанг...

„Това е част от живота!“, пък, коментираха други. „Няма какво да се каже днес. Загубата е голяма. Бог да го прости!“, каза пред екипа ни шампионът по борба Димитър Кумчев, който прекарваше голяма част от времето си в компанията на Павел Бойчев. В последния един месец щангистът е боледувал. Наложило се е дори кръвопреливане, но организмът му не се е справил в битката.

„Със загубата на Павел Бойчев част от Асеновград си отива завинаги. Отвъд биографията на силен и талантлив спортист, той беше и остава един от знаците на несломимия дух. Павел Бойчев бе яркото доказателство, че няма предели на силата, когато желанието за живот, доказване и полезност за другите са по-силни от унинието, след преживяно нещастие. Светла да е пътека му и мир на душата му.“, казва в послание до опечалените кметът на Асенoвград доктор Емил Караиванов.

Днес стотици асеновградски спортисти, близки и приятели се сбогуваха с Павел Бойчев. А кучето Зевс – то лежеше притихнало до вратата на шах клуба в Жорж махала. Все още не разбираше какво се е случило, но вероятно ще чака своя любим стопанин вечно. Последното си интервю Павел Бойчев даде за Actualno.com. То се състоя само преди месец, а сякаш вчера стояхме в градинката пред клуба и си говорихме. Екипът ни изказва съболезнования на близки и приятели на Павел Бойчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com