Близо 300 жители в риск от община Асеновград ще получат подкрепа

4221
Близо 300 жители в риск от община Асеновград ще получат подкрепа
Снимка: Община Асеновград

Близо 300 потребители по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - компонент 3" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" от Асеновград ще получат възможността за подкрепа. Такава ще бъде оказана на хора с увреждания, възрастни 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване и възрастни в риск. Като „възрастен в риск” е определено всяко лице, което е в зависимост от грижа поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот, както и в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19. Като такива се определят и самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. Услугите, които може да ползва едно лице са доставка на храна, хранителни продукти и такива, от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора).

Кандидат-потребителите трябва да подадат заявление по образец, към което се прилагат документ за самоличност (за справка), копие на медицински документи, удостоверяващи здравословното състояние на кандидата, ЕР на ТЕЛК/НЕЛК, други актуални медицински документи, с които се удостоверява здравословното състояние на лицето, копие на документ, определящ конкретното лице за настойник, попечител или упълномощено лице на кандидата за услугата – ако е приложимо. Предоставянето на услугата е за периода до 31.12.20 г., включително.

Стартира изпълнението на проект „Патронажна грижа в община Казанлък“

От 1 септември стартира проект „Патронажна грижа в община Казанлък“ по Оперативна програма (ОП) „Развитие на човешкит...

За обслужване на потребителите бе обявен подбор за персонал за предоставяне на услуги в домашна среда във връзка със спазване на мерки срещу пандемията COVID-19. Търсят се общо 30 души, с които ще се сключи трудов договор с почасова заетост до 8 часа дневно. Задачата на обслужващия персонал ще бъде да извършва доставка на храна, хранителни продукти и такива, от първа необходимост, включително лекарства, както и заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите или с други, различни от тези, по договора).

Служителите ще трябва да изготвят, водят и съхраняват документацията, съпътстваща услугата, съобразно изискванията по проекта. Минималните изисквания към кандидатстващите са да имат поне основно образование, да са физически и психически здрави, без заболявания, определени като противопоказани за заемане на длъжността и да не са осъждани. Професионален опит не се изисква, но се счита за предимство. Бъдещите служители трябва да притежават умение и нагласа за работа с хора с увреждания, с възрастни над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване и хора в риск. И още - да умеят да работят самостоятелно и в екип, да познават основните принципи и методите на работа и да прилагат индивидуален подход към лицата и семействата.

По проекта ще бъдат наети и двама души на длъжността "Диспечер". Тук минималното образование, което се изисква, е средно. Тези служители ще изготвят документация, съгласно нормативната уредба и изисквания по проекта. Ще координират дейността по предоставянето на услугите в домашна среда във връзка със спазване на мерки срещу пандемията COVID-19. Ще осъществяват връзка и координация между потребителите, управленски екип патронажна грижа /УЕПГ/, домашните помощници и екипа за организация и управление на проекта. Ще приемат заявления и ще информират и извършват директна работа с потребителите. Ще водят и съхраняват документацията по предоставянето на услуги по проекта, с прилежащите документи съгласно изискванията.

Ще е необходим и човек за длъжността "Шофьор". Неговата задача ще е да транспортира домашните помощници до домовете на потребителите по зададени маршрути. За позицията се изисква средно образование и професионален опит - 1 година. Документи се подават лично в сградата на "Домашен социален патронаж" в Асеновград, булевард "България" №25, всеки работен ден от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 ч. до 17:00 ч. За допълнителна информация - телефон: 0331 63 712. Срокът за кандидатстване е 15:00 ч. на 16.04.20 г. На одобрените кандидати ще бъде предложен срочен трудов договор за срока на проекта.

Община Русе ще осигурява патронажна грижа за 261 души

Община Русе ще предоставя услугата „Патронажна грижа“ за 261 души. Дейностите са част от проект с европейско финансиране по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com