Четири туристически обекта от Асеновградско се състезават в националния конкурс за туризъм

7509
Четири туристически обекта от Асеновградско се състезават в националния конкурс за туризъм
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Туристически обекти от асеновградския регион са част от Годишните награди в туризма 2019 г., по инициатива на Министерството на туризма. Асеновград е включен в категорията "Изборът на българите" с три обекта.

В надпреварата участват Исторически музей-Асеновград, НПК Асенова крепост и Бачковският манастир "Успение Богородично" в село Бачково. За първия обект до момента са гласували общо седем души. НПК Асенова крепост е получила подкрепа с едва 66 гласа, а Бачковският манастир - 36 гласа. Палеонтологичният музей в Асеновград също е намерил място в класацията на Министерството на туризма. Обектът участва в категорията "Журналистически материал на тема туризъм в България за 2019 г. в онлайн медия" чрез статия със заглавие "5-метров скелет на древен мастодонт извисява снага в Асеновград. До момента той е спечелил малко над 4,3% от гласовете на българските граждани.

Близо 240 000 лв. от такси за беседи и входове при НПК Асенова крепост

Подобряване на туристическата материално-техническа база е сред основните пера, заложени в Годишната програма за развитие на туризма в ...

Общият брой на категориите в конкурса е 16, а при равен резултат на кандидати е възможно броят на финалистите да бъде по-голям. Гласуването се извършва онлайн в сайта на Министерството на туризма. Победителите ще бъдат обявени на специална церемония и ще бъдат публикувани на страницата на конкурса.

Междувременно, експерти критици смятат, че тази година визуализацията на класацията е реализирана по изключително неудобен и объркващ за потребителите начин. Специалистите посочват, че за да се гласува за конкретен обект, той не може да бъде открит чрез секцията за търсене в сайта. А напротив, гласуващите ще трябва да разгледат всички категории една по една, за да открият дали участват местности и паметници на културата от техния град. А може би, точно тази визия е с ясна целенасоченост?

Освен това, обектите са подредени по области, без всякаква логика - не са нито по азбучен ред, нито по община, нито по град или село, както би било много по-елементарно и достъпно за хората, казват туристически експерти. И не на последно място, гласувайки в списъка, потребителите трябва задължително да знаят името на обекта, който искат да подкрепят, защото липсва снимка. Това допълнително затруднява избора на гласуващите, тъй като може да доведе до недоразумения заради объркване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com