Доброволци в действие в асеновградското село Лясково

3263
Доброволци в действие в асеновградското село Лясково
Снимка: Градска библиотека - Асеновград

Нуждаещи се асеновградчани и жители на асеновградските села вече се радват на подкрепа от младежи доброволци. Един от младите хора - Рамадан Ахмедов, който бе сред първите, заявили желанието си да помагат на възрастни и хора в риск, разказва какво е да си доброволец. Той бе изпратен заедно с екипа на Гардска библиотека "Паисий Хилендарски" - Асеновград, ръководен от деиректора Милена Марковска - да занесе хранителни продукти (хляб, кисело мляко, месо, плодове, зеленчуци и консервирани храни), лекарства и предпазни средства (маски и ръкавици), както и други продукти от първа необходимост за задоволяване на всекидневните им нужди.

Рамадан разказва, че ролята на доброволеца е да помага, да раздава усмивки и да се включва в най-различни благотворителни каузи и инициативи. Според него това е нещо много лично и специално. "Срещаш се с хора, контактуваш с тях, споделяш им емоциите и вълненията си. Те също разказват понякога своите неразказани истории", споделя момчето. И продължава разказа си: "Доброволците даряват най-ценното нещо на познати и непознати - времето. Доброволчеството носи опит, вдъхновение, контакти, приятели и нови запознанства"казва Рамадан Ахмедов. Той сподели, че възрастните хора от Лясково са посрещнали екипът от доброволци изключително топло. Споделили са своето щастие и въодушевление от срещата, че някой се е погрижил за тях в труден момент.

Увеличават се предложенията от хора, които искат да са доброволци

Над 3200 са в момента доброволците в България, това съобщи главен комисар Николай Николов на брифинга в Министерски съвет. Всички те са...

"Това са наши родители, баби и дядовци. Ние сме отговорни за грижата към тях! Струва си да бъдеш доброволец и да виждаш стотиците усмивки на лицата на хората. Сред най-важните качества за това обаче са търпение, мотивация, вдъхновение, креативност и отвореност към света. Доброволецът трябва да е изпълнен от позитивна енергия, която да предава на околните. А ние, гражданите, трябва да осъзнаем нуждата от това, дейността на доброволците да съществува", сподели Рамадан.

Кампанията на община Асеновград за набиране на доброволци, които да се включат в помощ на населението, продължава. Тяхната дейност ще бъде свързана с подпомагане на възрастни и нуждаещи се в ежедневните си дейности, като почистване, пазаруване или дори морална подкрепа. Заявления за доброволчество се приемат в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград. До момента действащите доброволци са едва четирима. Допълнителна информация и отговори на въпроси може да плучите на телефон: 0331 68 165 (от 8:00 ч. до 16:30 ч.).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com