Две благородни мартенски каузи в Асеновград събират пари в помощ на нуждаещи се

1026
Две благородни мартенски каузи в Асеновград събират пари в помощ на нуждаещи се
Снимка: Facebook/Общински младежки съвет - Асеновград

Благотворителен мартенски базар в Асеновград събира средства в помощ на 38-годишна асеновградчанка. Благородната инициатива се организира традиционно всяка година от Комплекса за социални услуги и Историческия музей в града. Изделията са разположени във фоайето на централната сграда на музейната институция. Всеки, желаещ да се включи в кампанията, като закупи мартеница и стане дарител, може да го направи до първите дни на месец март.

В базара се предлагат, както ръчно изработени мартеници от съвместната дейност на потребители и родители, така и друга мартенска украса. Събраните средства тази година ще бъдат дарени на Емел Ахмед, която се нуждае от протеза за десен долен крайник, струваща непосилните за нейното семейство 62 500 лева. "Със закупуването на мартеници от базара в музея не просто ще доставите радост на близките си, а и ще помогнете на една млада жена да продължи да се бори за нормален живот", посочват организаторите.

Зов за помощ: Лекар се нуждае от кръвна плазма на преболедувал COVID-19

"Доктор Пламен Митев е детски Кардиохирург! Един от малцината в България. За много хора той е човекът, който им е помогнал да запазят ...

Междувременно, друга жена събира сама пари за лечението си, като продава мартеници на центъра в Асеновград. По този повод Общинският младежки съвет в града дижьхсюсиь благотворителен базар. От 10:00 ч. и 18:30 ч. младежите ще продават мартеници, като всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на Мария Панева. Бяло-червените изделия са ръчно изработени лично от нея. Тя е на 47 г. от Садово. Работи като секретар в читалище "Христо Смирненски - 1925 г." в града. Има две деца и едно внуче. През 2018 г. й откриват рак на матката и претърпява операция, а след нея - лъчетерапия. До онзи момент вичко е било наред. След време Мария получава страшни болки в ръката и след изследванията, проведени в Турция, покзват, че има друг вид рак, различен от този, диагностициран в България. Жената започва лечение в Турция. Преминала е през химио- и лъчетерапия, а след това й е извършена операция на ръката. Налага се да продължи лечението си с имунотерапия и затова предстоят благотворителни инициативи за набиране на средства в нейна помощ.

Общински младежки съвет продават мартениците в подкрепа събирането на пари за лечението на Мария на площат "Академик Николай Хайтов" - на първия щанд до тунелчето на полицията. Терапията на жената ще се състои от 17 вливки. Те трябва да се правят през 20 дни в Истанбул, Турция. Необходимите средства само за едва вливка са в размер на 6000 лева.

Дарителска сметка - ЦКБ
BG25CECB979010B1768401
Титуляр: Мария Сашова Панева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com