X
 
 

Кметът на Конуш: Искам извинение за клеветата, че съм давал рушвети да се гласува за мен

5623 0
Кметът на Конуш: Искам извинение за клеветата, че съм давал рушвети да се гласува за мен
Снимка: Facebook/Георги Ваклушев
Във връзка с публикуван на 11.11.19 г. материал, в който загубилият изборите кандидат за кмет на асеновградското село Конуш Филип Гурдев, подкрепен от БДС "Радикали", коментира защо е поискал касиране на вота, публикуваме без редакторска намеса правото на отговор на спечелилия, след провеждане на балотаж, кандидат за кмет – Георги Ваклушев.

"В смисъл: Затова, тъй като не е констатирал каквото и да е нарушение на закона, Административен съд-Пловдив е прекратил производството по делото. След отчитане – от самите членове на комисията, на настъпило объркване при броенето на бюлетините, свързано със смесване на бюлетините, подадени за двамата кандидати, бюлетините са били отново разделени и крайният резултат фигурира в протокола от проведения избор.

Кметът на село Конуш подаде оставка, секретарката заема поста му

Секретарката на селски кмет зае поста му. Поради подаването на оставката на Кирил Балджиев, като кмет на село Конуш и прекратяване прав...

Що се отнася до твърдението на Филип Гурдев, че съм давал рушвети на хората от селото, за да отидат в изборния ден да гласуват, очаквам същият публично – както ме е оклеветил, да ми се извини, при това преди края на 6-месечния срок, предвиден в НПК относно престъпленията, които се преследват по тъжба на пострадалия. В противен случай, доколкото ми се приписва извършване на престъпление и това клеветническо твърдение е разпространено публично чрез печатно произведение в електронен вид, ще се възползвам от предоставените ми от закона средства, за да му потърся отговорност, на основание чл. 148, ал. 2, вр. ал. 1, т. 1 и 2 от НК вр. чл. 147 ал. 1 от НК.”

Относно твърдението, че съпругата на спечелилия кандидат - Вера Ваклушева - е била част от секционната избирателна комисия, тя посочи, че е присъствала само като представител на "БСП за България". И заяви категорично, че не участвала в броенето на бюлетините, а единствено е имала визуален контакт като страничен наблюдател по време на преброяването. На въпрос дали, според нея, присъствието й в стаята би могло да доведе до действително касиране на изборите в село Конуш, Ваклушева заяви, че няма място за притеснение, "защото всичко е законно".

Какво каза пред Actualno.com преди десетина дни Гурдев, може да си припомните в този материал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...