Майка на пострадало дете разказва за жестокото меле между роми и българи

23314
Майка на пострадало дете разказва за жестокото меле между роми и българи

Разказ за жестокото меле между роми и българи в Асеновград от първо лице сподели пред Actualno.com майка на едно от пострадалите деца. Тя помоли да запазим анонимността ѝ.

Обясняваше ни ситуацията в най-напрегнатите за нея мигове - докато чакаше пред РУ на МВР в града да излезе детето ѝ, което даваше показания пред органите на реда до малките часове на денонощието. Други родители също потвърдиха и допълниха още факти от случката.

Ето и историята. По време на тренировка на детския отбор на СККК „Асеновец“, една от лодките се преобърнала в язовира. Дотук нищо извън рамките на нормалното. Точно тогава от там са минавали няколко малки ромчета от ромската махала „Лозница“ в Асеновград, които попитали спортистите дали имат нужда от тяхната помощ.

Момичетата отказали и се опитали да си тръгнат. Тогава ромите започнали да ги обиждат и да хвърлят камъни, казаха родители на потърпевшите. Твърди се, че гребците са отвърнали на удара по същия начин. Докато треньорите са прибирали децата, ромчетата продължили да нападат.

Първите пострадали вече били факт. Ранените спортисти били откарани в МБАЛ-Асеновград с линейки, а останалите от отбора и треньорите се качили на клубния автобус, за да бъдат транспортирани до града. Там, обаче, на обичайната спирка до бившия и вече несъществуващ комплекс „Тянков“, ги чакала неприятна изненада. Тълпа от разярени роми – мъже, жени - въоръжени с брадви, лопати, прътове и камъни, посрещнали гребците и започнали да ги бият отново.

„Децата тичаха и заеквайки крещяха, че ги преследват, за да ги убият“, сподели в социалната мрежа друг разтревожен родител. По непотвърдена информация, ранените са във възрастовата група между шести и седми клас. Крайният резултат е дете със счупена ръка, което е претърпяло оперативна намеса. Единият от двамата треньори е с порязани пръсти – удрян е с гребло и с метална тръба. Другият също е с нелеки наранявания и порезни рани.

Българчета и ромчета се замеряха с камъни, две деца пострадаха

Скандал между ромчета и българчета възникна днес около 19 ч. край Асенoвград. Всичко започнало до язовир "40-те извора". По първонача...

Очевидци твърдят, че роми са налитали на бой и срещу полицаите. Децата все още са в шок от случилото се.

Участниците в скандала са писали показания до късно снощи в РУ на МВР в Асеновград. Цяла нощ полицейски патрул и жандармерия дежуряха на ключови места от главната улица „Цар Иван Асен II“, по които се достига до ромския квартал „Лозница“.

Родителите са категорични, че ще подадат обща жалба до компетентните органи. Казаха още, че се страхуват за живота и здравето на децата си и от тук нататък не знаят дали ромските граждани няма да решат „да отмъстят“. Обмислят дали е редно да продължат да пускат рожбите си на тренировки по гребане. Това е разказът на възмутената и изплашена майка.

Полицията продължава разследването за установяване истината, разкриване на подбудителя и точната причина за възникването на свадата. Случаят предизвика вълна от недоволство и спорове в социалната мрежа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com