Младеж от Асеновград живее сам, без ток и вода от години

15018
Младеж от Асеновград живее сам, без ток и вода от години

Младеж от Асеновград живее без електричество и вода, изоставен от семейството си. 24-годишният Мартин Василев разказва, че преди пет години родителите му се разделили.

Напускайки семейното жилище, те оставили задължения за електроенергия, вода, заеми и други неизплатени сметки, които младежът трябва да плаща. Мартин твърди, че е търсил помощ от майка си и баща си, които обаче не са се отзовали на молбите му. С времето момчето изпаднало в депресия и затова преживява трудно отношението на родителите му към самия него.

Три непълнолетни майки са изоставили бебетата си в Асеновград през миналата година

Близо 200 сигнала за деца в риск са постъпили в Отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ в...

В момента живее в апартамент на улица „Георги Ковачев“ в Асеновград, без ток и вода. А за храна, дрехи и лекарства разчита на съседи. Не работи, поради което е с прекъснати здравноосигурителни права, а от този месец се подписва в Дирекция „Бюро по труда“-Асеновград.

Не получава помощи от „Социално подпомагане“, тъй като няма събрани необходимия брой подписи, като безработен. В рамките на изминалите пет години Мартин си е намирал временна работа, със заплатите от която е опитвал да погасява задълженията. До момента сметката, натрупана за електроенергия, е на стойност близо 400 лева, плюс таксата за включване. След всички преживявания, той се обръща за помощ към Община Асеновград.

„Моля за вашата подкрепа, за да изляза от безизходицата, в която се намирам... и да се върна към живот, в който да имам поне вода, храна и електроенергия!“, обръща се с писмо към градската управа Мартин. Днес общинските съветници на града откликнаха на момчето и решиха да му отпуснат еднократно сумата от 500 лева.

За лечение, закупуване на лекарства, извършване на оперативни интервенции, покриване на щети от възникнали пожари в жилища на асеновградчани и други нуждаещи се, Общински съвет-Асеновград отдели още средсвта, в общ размер на около 15 000 лева.

Бутилка и лъжица, събрани в образ на жена - на благотворителен мартенски базар

Изделия, създадени от природни материали /вълна, дърво, хартия, слама и други/ и изработени от сръчните ръчички на деца и младежи с увр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com