Младежи от Асеновград изразиха таланта си в изложба с фотографии

935
Младежи от Асеновград изразиха таланта си в изложба с фотографии
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици в Математическата гимназия в Пловдив, са събрани във фотоизложба в Асеновград. Събитието е първото от поредица, носеща името "Ние сме тук" и инициирана от "Театрална работилница за мечти".

Снимките са почти натурални, обработката им е в много малък аспект, обясниха за Actualno.com инициаторите. Младите фотографи, събрали фото изкуството в експозиция, са на възраст между 17 и 23 години.

В Асеновград: Химическо шоу и курс по редактиране на снимки във „Ваканция в библиотеката 2018”

Днес бе даден старт на безплатните арт занимания от инициативата „Ваканция в библиотеката 2018” в Асеновград. В тазгодишнат...

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ИЗЛОЖБАТА!

Идеята е възникнала съвсем спонтанно. Главната ѝ цел са младите хора и идеите им в различни аспекти – изкуство, наука и всичко, което им е интересно. Задачата е да се подпомогне развитието на уменията на талантливи младежи.

В "Ние сме тук" няма да може да участва всеки, посочиха създателите и реализаторите на инициативата. Идеята е да се увеличава броят на мероприятията с качествено съдържание, да се избяга от посредственост и комерсиализъм и светът да бъде представен такъв, какъвто го виждат младите хора.

"Роля на "Театрална работилница за мечти" и много приятели в този момент е да даде на младежите основата, с която да разгърат таланта си. Целта е не ние, а те да са на преден план. Но, за да се случи това, младежите имат нужда от нас. Искаме тази връзка между поколенията да бъде силно скрепена и да има приемственост", сподели Изабела Шопова, част от организационния екип.

Първия Софрониев препис на История славянобългарска показват в изложба

Редки и ценни документи, които се съдържат във фондовете на Национална библиотека „Свети Свети Кирил и Методий”, показва фо...

Поредицата "Ние сме тук" започна с фотоизложба, защото е по-лесно за изпълнение и това е начин младите да изразят себе си. Името на инициативата е избрано, първо, заради новото място на "Театрална работилница за мечти". Допреди няколко месеца любителите актьори извършваха дейността си в НЧ "Родолюбие". И второ, наименованието "Ние сме тук" е посветено именно на младите хора, които искат да останат и да се развиват в Асеновград. "Нека да им дадем думата и правото да покажат какво могат, щом са тук. Да не показваме само грозните неща", посочи Шопова.

Следващото събитие от поредицата вече е в процес на подготовка. То ще бъде свързано със сериозна научна работа, по която професори, учени и младежи работят заедно. Те ще се опитат да я представят пред асеновградчани по един достъпен начин. За експозицията не е зададена тема. Всеки от авторите е решил индивидуално какво да представи. Част от творбите изразяват човешки емоции, други показват красотата на природата около нас, а трети ни запознават с непознати кътчета от България.

"Колкото повече ние разглеждаме фотографиите, толкова повече наистина виждаме света на всеки един от тях – техния свят, на младите. А той, оказа се, не е различен от нашия. Нито от този, който е бил преди нас. Просто техният поглед е различен. Само погледът, светът е същият", каза в заключение Изабела Шопова.

Куратор на изложбата е Георги Сердарев, а технически изпълнител - Георги Чакъров, които безвъзмездно са отдали труда си за каузата на младежите от Асеновград. Експозицията е разположена в бившия Военен клуб, като тя може да бъде разгледана безплатно от понеделник до петък от 10:00 ч. до 13:30 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота – от 10:00 ч. до 13:00 ч.

Първото училище в Асеновград се руши, с петиция граждани искат реставрация

Първото държавно школо в Асеновград, известно сред местните като Караалановото училище, продължава да потъва в забрава и разруха. Сград...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com