Мъж всява паника с твърдения, че българско село приема отпадъци от Италия (ВИДЕО)

4289
Мъж всява паника с твърдения, че българско село приема отпадъци от Италия (ВИДЕО)
Снимка: РИОСВ - Пазарджик

Мъж всява паника с разпространение на видео, в което твърди, че камионът, койхто управлява, е натоварен с отпадъци от Италия. По думите му, те ще бъдат разтоварени в асеновградското село Тополово за преработка.

Камионът бил натоварен в Ихтиман, като материалите са обработени от фирма, развиваща дейността си в Елин Пелин. Стигайки до района на Пазарджик, шофьорът изоставя товарния автомобил. По сигнал, незабавно е била извършена проверка от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пазарджик. Констатирано е, че по необясними причини товарът не е придружен с необходимите документи. При проверката се е установило, че се превозва неопасен отпадък от производство на пластмаси. Фирмата, която очаква материалите в село Тополово, ще ползва найловата суровина, разтопена при температура от 200 градуса по Целзий, за да произвежда пластмасови изделия. Проверката на РИОСВ - Пазарджик е констатирала също, че превозвачът няма регистрационен документ за транспортиране на отпадъци.

Върнахме още 20 контейнера с италиански отпадъци

Днес 20 контейнера с италиански отпадък бяха натоварени на кораб и отпътуваха от пристанище "Варна-запад", след като беше прието от ита...

По-късно, след като първият водач изоставил товарната кола, се наложило да бъде осигурен втори шофьор, за да може да се осъществи транспортирането на материала до село Тополово. Товарът е пристигнал до крайната точка около 15:00 ч. в събота (28.03.20 г.). На място, преди разтоварването му, материалите са били инспектирани от кмета на село Тополово Йордан Дичев, представители на фирмата доставчик и местното население, както и собственика на цеха, за производството на който е предназначена суровината. Процедурата по заявка и превоз на материалите е законосъобразна, е показала допълнителна проверка.

Всички страни, засегнати в публикувания материал са предприели действия за подвеждане под съдебна отговорност на Лазар Илиев, който е разпространил видеото в социалните мрежи. Предстоят и допълнителни проверки за доизясняване на обстоятелствата по случая от РИОСВ - София и РИОСВ - Пловдив, съпбащават от РИОСВ - Пазарджик. И от фирмата, заявила суровината, и от община Асеновград израсиха своите становища, че твърденията и информацията в публикувания и разпространен в социалните мрежи видео клип, не отговаря на истината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com