Община Асеновград сключи договор за над 66 700 лв. за почистване на общински сгради

6133
Община Асеновград сключи договор за над 66 700 лв. за почистване на общински сгради
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Договор за срок от една година за почистване на общински административни сгради сключи община Асеновград, представлявана от временно изпълняващия длъжността кмет на града инженер Петър Бояджиев. За дейностите администрацията на града ще трябва да заплати малко над 66 700 лева с ДДС. Изпълнителят е асеновградската фирма "Латеда-Л" и е класиран на първо място сред още други две оферти, като критерият за направения избор е най-изгодната цена.

Предметът на възложената поръчка е с наименование "Ежедневно и извънредно почистване на помещенията в обекти, собственост на община Асеновград". В това число влизат цялата административна сграда на местната управа плюс две преходни стаи и още толкова фоайета, санитарен възел с две тоалетни, две изложбени зали и стълбище. Обект на поръчката са и двата етажа в сградата на най-старата община (сега Туристически информационен център (ТИЦ). Почистване се предвижда и в Народно читалище „Родолюбие". Там ще бъдат обработвани двете ритуални зали за сключване на граждански брак. И в сградата на улица “Васил Левски“, където се помещава Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи", ще бъдат почиствани пет стаи.

БСП искат Фандъкова да спре обществена поръчка за почистване на града

Градският съвет на „БСП-лява България“ и общинските съветниците Калоян Паргов, Милка Христова и Альоша Даков поискаха кметъ...

Изпълнението на услугата включва ежедневно влажно забърсване на подовете на помещенията, на стълбищните площадки и рамена на външните входове, на асансьорите. По същия начин веднъж седмично трябва да бъдат почиствани и мебели в работните кабинети и первазите на прозорците. Всеки ден следва да се чистят санитарно-хигиенните възли, като се извършва измиване и дезинфекция. И още - ежедневно почистване на двата входа пред сградата, а веднъж на 15 дни - вратите, первазите и парапетите в общите помещения. Един път в месеща ще се обезпрашават щорите в кабинетите, а само при нужда е предвидено отстраняване на петна по стените.

Поръчката предвижда при възникнала необходимост и сухо почистване на мека мебел с прахосмукачка или влажно забърсване, в случай, че е кожена. Два пъти в годината ще се мият прозорците и дограмите, а един път в месеца ще се обират паяжините. Зареждането с препарат за почистване на ръце в санитарно-хигиенните възли трябва да се случва през целия срок на договора. Миенето на стъклата на входните врати ще се осъществява два пъти месечно.

Според сключения договор, в ежедневното почистване се включва и извънредно почистване – всеки работен ден от 06:00 ч. до 15:00 ч. Освен това, изпълнителят трябва да държи на разположение две дежурни хигиенистки за измиване на всички коридори в сградата на общината, периодично почистване на санитарно-хигиенните възли, почистване на залите в сградите преди и след провеждане на мероприятия в тях, почистване на непредвидени замърсявания до пълното им отстраняване във всички помещения, обект на обществената поръчка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com