Около 23 т. стъкло са депонирани в депото на Асеновград през 2019 г.

6822
Около 23 т. стъкло са депонирани в депото на Асеновград през 2019 г.
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Точно 239 съда за разделно събиране на отпадъци са разположени на територията на община Асеновград. 4 типа са контейнерите: жълт (за чисти опаковки от хартия, пластмаса и метал), зелен (за опаковки от стъкло - стъклени бутилки и буркани), кафяв (за опасни битови отпадъци) и метален - за битови биоразградими отпадъци. Това става ясно от Отчет за изпълнение на Програма за управление на отпадъците на община Асеновград за 2019 г.

В различни части на града са разположени 40 съда от тип "лодка", 900 контейнера от тип "бобър" и близо 2 900 броя от тип "кука". Общото количество на извозените от системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки за миналата година възлиза на близо 82 тона. Събраните опаковки, които могат да бъдат рециклирани, са около 36 тона, от които 8 тона - хартия, над 4 тона пластмаса и 23 тона стъкло. В жълтите контейнери са събрани повече от 58 тона отпадъци. Почти 23,500 тона са събрани в зелените контейнери. Извозените отпадъци от контейнерите тип "бобър" за 2019 г. възлизат на близо 17 000 тона. През миналата година община Асеновград взе участие в кампанията "Да изчистим България". Общото количество депонирани отпадъци в двудневната акция бе в размер на близо 200 тона. В инициативата взеха участие общо 700 души.

Над 116 т. отпадъци от системата за разделно събиране са извозени в Асеновград

Точно 239 са съдовете за смет, които са разположени на територията на община Асеновград с цел разделно събиране на отпадъци. Общината р...

Община Асеновград има сключен договор с Дирекция "Социално подпомагане - Асеновград" по програма за заетост на лица, полагащи обществено полезен труд. Те наброяват 300 души и получаващите месечна социална помощ. През отчетния период същите лица почистваха замърсените зелени площи и териториите за широко обществено ползване. Администрацията в града има сключен договор с фирма за разделно събиране на отпадъци от излязло от употреба електричество и електронно оборудване. В сградата на общината е поставен специален съд за целта. През миналата година от този вид отпадък от физически и юридически лица са събрани повече от 23 500 килограма, от общинска администрация - 500 килограма. А приетите количества луминесцентни лампи възлизат на 30 килограма. Събраните негодни за употреба батерии от граждани пък са близо 650 килограма, а от общината и общински обекти - 21 килограма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com