Около 6 000 лв. събра бизнесът в Асеновград в помощ на Ева

19274
Около 6 000 лв. събра бизнесът в Асеновград в помощ на Ева
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Млади и вече утвърдили имената си предприемачи от Асеновград и региона събраха около 6 000 лева за благотворителен търг, в помощ на 4-годишната Ева Чолакова. Малката асеновградчанка е със заболяване "Сарком на Юинг" и се нуждае от средства за лечение в Германия. Собствениците на фирми дариха средствата на тържествена церемония по време на традиционния си коледен бал.

В търга бяха продадени различни произведения на изкуството, като картини, стол и реплика на оригиналното знаме, извезано с думите "Свобода или смърт", което бе откупено за 3 000 лева от фирма "Запрянови 03", чийто управител Георги Запрянов го подари на 68-а бригада „Специални сили”, с командир бригаден генерал Явор Матеев. Развълнуван военнослужещият сподели, че българският флаг "Свобода или смърт" ще стои гордо в базата, редом до националния флаг на България и до бойното знаме. Запрянов на свой ред посочи, че е направил жеста, защото знае, че генерал Явор Матеев ще удостои знамето с необходимите му чест и уважение.

Събитията на община Асеновград за Коледа – с благотворителност за 4-годишната Ева (ПРОГРАМА)

Коледните светлини в Асеновград и елхата, обляна в цветове, ще грейнат официално тази вечер. Днес ще бъде даден старт на тържествата в ...

Междувременно бяха връчени и годишните награди за "Предприемач на годината". С титлата бе удостоен Георги Запрянов - управител на строителната фирма „Запрянови-03”. „Инвеститор на годината” стана Николай Павлов - управител на транспортна фирма „Ваилин”, която разполага със собствен автопарк. Тази категория се определя спрямо финансовите документи на компанията. Павлов заслужи приза с инвестиция по закупуване на голяма производствена база в Асеновград, в която днес се развива търговска дейност и по този начин са открити нови работни места. В категорията за „Най-дългогодишен и устойчив бизнес” бе отличен Селим Емин - управител на фирма за почистващи и перилни препарати „Селчо”.

С приз за „Най-добри дизайнерски постижения в модния бизнес" бе удостоен Стоян Радичев - дизайнер на официални и булчински облекла от Асеновград, популяризирал името на града в България и чужбина. Титлата „Национално достойнство „Райна Княгиня” грабна Атанаска Велчева - управител на първомайската фирма за производство на знамена и аксесоари към тях - „Бендида-66”. Компанията е първата, притежаваща сертификат, гарантиращ, че знамената отговарят на всички изисквания от Българския държавен стандарт. Велчева получи наградата и заради реализираната инициатива да бъде ушит национален флаг на България, дълъг 300 метра и широк 26 метра. За целта са ползвани над 50 топа плат и около 45 километра конци. „За развитие на традициите в производството на булчински и официални облекла” бе наградена Снежана Радичева - управител на Модна къща „Роси-87”.

С титлата „Проспериращо развитие на хотелиерския и ресторантьорския бизнес” бе удостоена Румяна Харлова - управител на „РХ 5”, а „Най-добър млад предприемач” стана Петър Ангелов - управител на ресторант „Станимака Класик”. Традиционната награда на община Асеновград „Произведено в Асеновград” тази година отиде при инженер Марияна Папаличева - управител на модна къща „Агресор”. Фирмата бе удостоена и с грамота от "Съюз на предприемачите–Асеновград" за развитие и реализиране на идейни проекти в града, чрез които бяха отворени нови работни места.

Мисията изпълнена! Събрани са 100 000 лева за 4-годишната Ева

Мисията изпълнена! С поредната изпълнена благородна кауза Асеновград доказа, че може да бъде единен. Нужните за първоначалното лечение ...

Наградата „Дарител на годината” този път се присъди на всички предприемачи, членуващи в асеновградското сдружение. Решението е взето, след като е направено проучване и резултатите са показали, че всеки един от бизнесмените е дарявал средства на нуждаещи се през годината. Подпомогнати финансово са Ценко Симеонов, чиято къща бе изпепелена от пожар; Лизавета Иванова, която е с диагноза "Множествена склероза" и има нужда от средства за терапия в Турция; дарявани са пари за Ева Чолакова и за деца на загинали авиатори и по повод още много други каузи. Освен това, "Съюз на предприемачите-Асеновград" е разкрил Фонд за подпомагане на талантливи деца и нуждаещи се хора от общината, чрез който целогодишно се подпомагат именно такива малчугани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com