Остават 13 работни дни до крайния срок за плащане на местните данъци

978
Остават 13 работни дни до крайния срок за плащане на местните данъци
Снимка: Actualno.com

Около 82% от данъчните приходи е реализирала Община Асеновград от началото на годината към днешна дата. Статистиката съобщи ресорният заместник-кмет Тамер Бейсимов.

В посочения процент са включени местните приходи от данък недвижими имоти, такса за битови отпадъци, данък върху превозните средства, патентен данък, туристически данък, и данък придобиване. От тях събраната сума от данъка върху недвижимите имоти възлиза на 815 000 лева. Това прави 92% от бюджетния план на Община Асеновград. За сравнение - за същия период на 2015 г. изпълнението е било 77%. 1 500 000 лева е сумата, събрана от данък вурху автомобилите, или общо 95% от плана.

Асеновградчанка скочи срещу работодател – не плащал отпуски

Шивашка фирма от Асеновград мами работници, като не им изплаща неползвани от полагащия им се платен годишен отпуск дни. Това твърди Юли...

Миналата година по същото време данъкоплатците са изплатили 90% от задълженията си за превозните средства. Събраните такси от битови отпадъци от началото на 2016 г. до днес възлизат на 2 400 000 лева. За същия период на 2015 г. в общинската хазна са влезли близо 2 200 000 лева. Точно 108 000 лева са постъпили в бюджета на Община Асеновград от патентен данък тази година.

Данък „Придобиване“, внесен до настоящия момент, възлиза на 60% от планирания до края на 2016 г. За същия период на 2015 г. изпълнението е било в рамките на близо 68%. Този вид данък се заплаща от данъкоплатците при прехвърлянето на недвижими имоти.

Крайният срок за плащането на местните данъци и такси от гражданите изтича на 31.10.16 г., припомни градската управа. Собствениците следва да заплатят втората окончателна изискуема вноска за дължимия годишен данък върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци, данъкът върху превозните средства, както и окончателния патентен данък. Заплащането може да се осъществи по няколко начина: на касите в „Информационен център” в сградата на Община Асеновград, по банков път или онлайн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com