Пиян ром пита полицаи: "Вие мен уважавате ли ме?"

8220
Пиян ром пита полицаи: "Вие мен уважавате ли ме?"
Снимка: БГНЕС

Три денонощия изкара в ареста мъж от ромската махала на Асеновград, след отправени обиди към полицаи. Питал ги "Вие мен уважавате ли ме?". В съда ромът се защитавал сам, като посочил, че не си спомня част от ситуацията. Случката се разиграла на 13.03.19 г. посред бял ден - около 14:00 ч. Екип от двама полицейски служители отишли на улица "Росица" в квартала, за да връчат наказателно постановление.

Докато стояли в служебния автомобил към тях се приближил мъж, който излъчвал много силна миризма на алкохол и бил във видимо нетрезво състояние. Той се облегнал на патрулната кола и отправил реплики към полицаите: „Вие мен уважавате ли ме?“, „Вие мен познавате ли ме?“. Двамата служители на РУ-Асеновград му отговорили, че го уважават и го помолили да се отдръпне от автомобила, за да могат да изпълняват служебните си задължения. Нарушителят, обаче, отказал. Те го помолили повторно, но той отново не се преместил. Тогава, намиращи се в близост граждани са се приближили и го отвели настрани.

Цели ромски махали от България се изнесли в Германия

Организирано преселение на българи в Германия. Над 81 000 български деца получават помощи от германската държава, информира Н...

След около 5 минути мъжът се върнал обратно до полицейския автомобил и започнал да отправя ругатни по адрес на служителите на реда и да им казва да се махат. Веднага след това, той започнал силно да удря с ръка по тавана на служебния полицейски автомобил и полицаите го задържали. Той бил отведен в Районното полицейско управление на Асеновград, където му е съставен акт за констатиране на проява на дребно хулиганство.

Пред съдията в съдебната зала извършителят признал вината си и казал, че съжалява за стореното. Предвид този факт, съдът прецени, че следва да бъде определено задържане за  три денонощия в структурно звено на МВР. Мотиви за наказанието са тежестта на проявата, лошите характеристични данни на нарушителя, фактът, че е криминално проявен и вече е осъждан, а и проявата му е непристойна, изразена чрез грубо отношение към органи, натоварени с охрана на обществения ред.

От характеристичните данни, пък, става ясно, че мъжът има две деца, друг път е извършвал противообществени прояви и дружи с други криминално проявени лица, които представляват интерес за полицията. Налице са също злоупотреба с алкохол и перманентна безработица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com