Пиян шофьор се опита да подкупи и прегази полицаи, след което избяга

2606
Пиян шофьор се опита да подкупи и прегази полицаи, след което избяга
Снимка: Actualno.com

59-годишен мъж се опита да подкупи и прегази полицаи от Асеновград. Ситуацията се разиграла на 07.08.18 г. в асеновградското село Мулдава. В заведение в населеното място мъжът пийнал, независимо от ангажимент си вечерта да отиде с трактор да балира люцерна на нивата на негов познат.

След като напуснал кръчмата около 21:00 ч., той се качил на лек автомобил „Нисан“ и потеглил, за да изпълни ангажимента си. В центъра на селото имало полицаи, които спрели проверка колата на 59-годишния мъж. Полицейският служител му поискал документи, като междувременно усетил миризма на алкохол.

Спрян за проверка шофьор нанесъл телесна повреда на полицай

С лека телесна повреда е полицай от Добрич, след като спрян за проверка 65-годишен шофьор му затиснал крака с вратата на патрулката. Сл...

Полицаят повикал патрул на КАТ, за да тества водача. В този момент мъжът решил да осуети полицейската проверка, предлагайки подкуп. Той извадил банкнота от 50 лева и я подал на полицая, с думите: „Дай да оправим нещата…“ и „Не така, бе момче“. В този момент свидетел на случващото се станала полицейският инспектор, която също участвала в проверка в село Мулдава. Полицаят не взел парите и още веднъж поискал от шофьора на спрения автомобил да си представи документите. Вместо да изпълни нареждането, обаче, мъжът предприел нова тактика - решил да избяга. Запалил двигателя на колата, потеглил рязкото и опитвайки се да завие наляво, ударил инспектора. Тя успяла да отстъпи назад и по този начин избегнала прегазване.

Малко по-късно полицейските служители заловили беглеца на нива край Мулдава. Той вече бил сменил автомобила с трактор и отново се опитал да избяга, но неравният терен му попречил. Последвало обискирането му, вследствие на което у него е открита и иззета, като веществено доказателство, банкнотата от 50 лева. Химическа експертиза е установила, че към момента на деянието мъжът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта между 1,33 и 1,37 промила.

Предвид факта, че е извършил престъпление, на следващия ден престъпилият закона отишъл до дома си под полицейски конвой, с цел изземване на оръжие, за което притежавал разрешително. При извършване на проверка от органите на реда в жилището били открити 2 броя боеприпаси, за които мъжът нямал разрешение и ги предал доброволно.

Заради среднощния екшън в селото, Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 59-годишния мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол, опит за подкуп, причиняване на телесна повреда на полицейски служител и други. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева.

Задържаха шофьор, превозвал пътници след употреба на наркотици

Задържан е шофьор на автобус от Панагюрище, превозвал пътници след употреба на наркотици, съобщиха от полицията в Пазарджик.  Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Рунд 2: Отново ще опитат да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията "Нотариуса"

Изслушват шефа на ДАНС и служебния финансов министър за акцията в митниците

Съдът гледа мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров

Трамвай блъсна жена в София

Мъж напръска четирима души с лютив спрей в столичен супермаркет

Разпитват бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, ще му повдигнат ли обвинение?

Откриха труп на мъж в столичния Западен парк

Още един пиян и без книжка катастрофира

Ало измамник открадна 40 000 лева от възрастна жена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com