Правят кръгово на пътя Асеновград – Пловдив (СНИМКИ)

4766
Правят кръгово на пътя Асеновград – Пловдив (СНИМКИ)

Символичен старт на дългоочакваната реконструкция на пътя между Асеновград и Пловдив бе даден днес. 10-километровият участък ще бъде ремонтиран със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 г.-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Плановете са да бъде изградено второ пътно платно и да се извърши рехабилитация на съществуващото.

По този начин отсечката ще се разшири до автомагистрален габарит. Стартирането на проекта за реконструкция на пътя Асеновград – Пловдив бе блокирано за известно време от жалба пред Върховния административен съд, припомниха пред Actualno.com от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Обжалвано бе решението за определяне на фирма „ИСА 2 000“ за изпълнител на строителните дейности. След окочателното произнасяне на магистратите и сключването на договорите за строителство и надзор вече официално може да започне и реалната работа по обекта. Срокът за изпълнение е малко повече от година, а финансовата стойност на строително-монтажните работи е над 20 000 000 лева без ДДС.

Догодина ще са готови разширените 10 км от пътя Асеновград – Пловдив

Реконструкцията на пътя Асеновград – Пловдив е сред най-стойностните проекти по Оперативна програма „Региони в растеж&ldquo...

Участъкът започва при кръстовището с Околовръстния път на Пловдив и завършва при входа на Асеновград. Предвидена е рехабилитация на съществуващото дясно платно и изграждане на ляво такова. Едно от общо двете кръгови кръстовища ще бъде изградено при отклонението за село Крумово.

На цялата отсечка ще бъде положена нова хоризонтална и вертикална сигнализация и маркировка, както и ограничителни системи в разделителната ивица и в банкетите на пътя. За да се избегнат пътнотранспортни произшествия при осъществяване на строително-ремонтните дейности ще бъде въведена временна организация на движението, съгласувана с „Пътна полиция“.

На символичната първа копка днес присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Изпълнител на строително-монтажните работи остава фирма „ИСА 2 000“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com