Приеха програмата за управление на кмета на Асеновград

3150
Приеха програмата за управление на кмета на Асеновград
Снимка: Actualno.com

Програмата за управление на община Асеновград за мандат 2019 г. - 2023 г., представена от кмета Христо Грудев, бе приета от Общинския съвет в града. Сред заложените в нея дейности е създаване на електронна платформа, която да позволи директна комуникация между гражданите и служителите на администрацията в града. Планира се реновиране на спирките на градския транспорт и въвеждане в експлоатация на Генерален план за организация на движението. Предвижда се изграждане на велоалеи и на пътя за Мулдавски манастир "Света Петка". В програмата е заложено справяне с проблема за образуване на нерегламентирани замърсявания, както и създаване на "модерна и красива визия" на Градския парк в Асеновград.

Планирано е обособяване на места за разходка на домашни любимци и изграждане на междуобщински приют за кучета. В управлнската програма е вписано и изготвянето на Общ устройствен план на общината, реновиране моста при Общинския пазар, реконструкция на площад "Академик Николай Хайтов", изграждане на нови детски и спортни площадки във всички квартали на града, укрепване на свлачището към Асеновата крепост, основен ремонт на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" и изграждане на достъпна архитектурна среда за родители с детски колички и хора с увреждания. Предвижда се изграждане на градска художествена галерия и реставриране на Караалановото училище и училище "Свети Архангел Михаил".

Общински съветници от Бургас настояват за повече права при поставяне на паметни знаци

Общински съветници от Бургас внесоха докладна записка по повод приемане на нов Правилник за реда за изграждане, поставяне, преместване ...

По отношение на туризма, се планира създаване на бранд стратегия с наименование "Дестинация Асеновград", позициониране на палеонтологичния музей в центъра на града и други. В Програмата за управление е описано и откриване на нови детски ясли и градини, при необходимост. Предвижда се също изграждане на физкултурни салони в различни асеновградски училища, на закрит плувен басейн, на спортни зали в града и в някои от селата в общината, както и реновиране на стадион "Шипка" в Асеновград. Обмисля се създаването на селски съвети, които ще са в помощ на кметовете по населените места. Предвижда се осигуряване на видеонаблюдение на възлови места в града. Община Асеновград планира също да разработва и стартира нови проекти за европейско и държавно финансиране.

Изпълнението на програмата зависи от развитието на кризисната ситуация в страната, посочиха от градската управа по време на редовната сесия на Общинския съвет в Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com