Пуснаха убиеца овцевъд под гаранция от 5 000 лева

2441
Пуснаха убиеца овцевъд под гаранция от 5 000 лева
Снимка: Наси Маркова/Actualno.com

Пуснаха под гаранция срещу 5 000 лева пловдивчанинът, убил 56-годишния ратай в асеновградското село Козаново, информира кореспондентът на Actualno.com.

Решението бе взето от магистратите в Пловдивския окръжен съд. 36-годишният собственик на фермата бе обвинен в извършване на убийството на своя работник, а причината – изгубени две бременни овце. „Невинен съм, не ме задържайте, ако може!“, примоли се, пред съдията убиецът. Крайното определение на Съда в Пловдив е "Парична гаранция", под предлог, че няма доказателства да има умисъл в причиняването на смъртта на жертвата.

Европейска заповед за арест е издадена на тройния убиец Хуриет Сюлейманов

Ловешката окръжна прокуратура издаде европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието Хуриет Сюлейманов, съобщи говорителят на ...

Съдът прецени, че не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, в случай на взетата по-лека мярка за неотклонение. Като смекчаващо вината обстоятелство се приема и фактът, че съдебното минало на 36-годишният Ивелин Андонов е чисто.

Припомняме, че на 30.03.17 г. овцевъдът от Пловдив, който е с основно образование, и чиято ферма се намира в село Козаново край Асеновград, пребил до смърт пастира Георги Михайлов. Той го налагал до смърт с юмруци и ритници по главата и тялото. По думите на зетя на 36-годишния Ивелин Андонов – Акча, изгубените овце били любими на стопанина, съобщи говорителката на Окръжна прокуратура-Пловдив. Собственикът на фермата много държал на тях, тъй като са бременни и стрували около 2 000 лева. Адвокатът на извършителя на престъплението защити повереника си, като посочи, че 56-годишният овчар бил пияница.

Той дори имал досие за дребна кражба. Въпреки това, Ивелин Андонов го „приютил“ и му дал работа. Наел го да гледа и пасе добитъка, но не го е пребивал така жестоко, колкото е описано в делото, категоричен бе адвокатът на подсъдимия. В своята позиция прокурор Андреева съобщи, че след като пловдивчанинът пребил овчаря, го изоставил в безпомощно състояние. Мислел, че ще му мине от само себе си.

Ивелин Андонов се върнал в обора чак след едно денонощие и тогава открил на пода безжизненото тяло на работника си. Овцевъдът започнал да мисли как да постъпи. Тогава решил да се обади на зет си – Акча, който дошъл от Пловдив. Той качил пребития мъж в колата си и го откарал в МБАЛ-Асеновград. Преди да сторят това, Акча и Ивелин опитали да прикрият следите, като частично измили и преоблекли жертвата, посочи Обвинението. Твърдението на защитата по въпроса бе, че двамата направили това, за да закарат овчаря чист в лечебното заведение.

Пуснаха на свобода младежа, убил жена на 8 март в Банско

Пуснаха на свобода срещу мярка подписка 27-годишния Сашо Янчев, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 31-годишната Натал...

Експертизата показала, че причината за смъртта на 56-годишния мъж е тежката гръдна травма, при която са счупени ребрата от двете страни по седем линии. Първоначалната версия на защитника на обвиняемия бе, че овачарят е накуцвал, паднал е и се е самонаранил, вследствие на проблем с равновесието. "Ако това е причината, то тогава жертвата е паднала десетократно!", изкоментира твърдението прокурор Андреева и го определи като „несериозно“. Допуска се определението да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com