Роми, регистрирани на последния номер от улицата, живеели на поляна край Асенoвград

7456
Роми, регистрирани на последния номер от улицата, живеели на поляна край Асенoвград
Снимка: Actualno.com/Наси Маркова

Направихте ли вътрешна проверка на служителите, ангажирани с издаване на адресната регистрация в община Асенoвград за извършени административни нарушения в тази насока?“ С този въпрос асенoвградчани се обърнаха към кмета на града доктор Емил Караиванов по време на отчетната среща, на която присъстваха официални лица и инициатори на гражданските протести срещу ромското своеволие, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Към представителите на ОДМВР-Пловдив недоволните зададоха подобен въпрос – установени ли са нарушения при издаване на лични карти, в които вписаният постоянен адрес не отговаря на истината. Подобна проверка не е извършена, но такава ще започне по натояване на гражданите, обеща директорът на пловдивската Дирекция старши комисар Атанас Илков.

Двама от ромите, участвали в побоя в Асеновград, остават в ареста

Двама от участниците в побоя над децата спортисти и техните треньори и родители в Асеновград поискаха да бъдат освободени от ареста и с...

Той съобщи, че през последните две седмици са извършени специализирани проверки на адресните регистрации в ромската махала. Резултатите сочат, че са установени близо 1 400 лица, живеещи в общо 279 къщи. Малко над 900 от ромите имат направена адресна регистрация, а други 576 не са регистрирани по надлежния ред, заради което са им наложени санкции.

Кметът Караиванов посочи, че след като днес получи тази информация от органите на реда, вътрешна проверка ще бъде осъществена и в Общинска администрация. Той не се ангажира с конкретен срок за нейното изпълнение и приключване. Служителка от служба ГРАО към Община Асенoвград заяви, че в конкретния случай е важна датата на извършване на адресната регистрация. И обясни, че на улица „Лале баир“ №49, който е последният номер и след него улицата свършва, още преди 2000 г. е направена адресна регистрация на множество лица.

По думите на общинската служителка, тези хора са записани там, но всъщност „живеят на поляната“. В заключение, гражданите на Асеновград отправих укор към градоначалника, като заявиха, че ангажимент на кмета е периодично да проверява какво се случва със списъците с адресните регистрации в общината. Припомняме, че на улиците „Лале Баир“ №49, „Миньор“ №48 и „Росица“ №66 в ромския квартал на града бе установено, че живеят 150 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com