С 350 000 лв. община Асеновград е подпомогнала спорта през 2018 г.

2836
С 350 000 лв. община Асеновград е подпомогнала спорта през 2018 г.
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства спортистите на Асеновград през 2018 г. Седем от отличията са златни, 11 - сребърни и 5 - бронзови. Асеновградските спортисти се представят изключително добре и в държавните първенства. Активно трениращи в града са над 1 000 деца, които са редовно картотекирани в 35 спортни клуба. За миналата година Асеновград може да се похвали със спортните успехи в лицето на Катерина Бейчева - световен шампион на "савате", европейски шампион и вицешампион в таекуон-до. Васил Господинов се класира на осмо място на световното първенство в Туркменистан.

Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова станаха водещи състезатели по шахмат не само в България, но и в класацията на сцетовната шахматна федерация ФИДЕ. Добро постижения достигнаха и тенисистът Васил Кирков, както и състезателите по кану-каяк Тодор Колевски, Атанас Шулев, Тодор Тодоров, Кенан Ахмедов и Георги Гуглев. Младите таланти в асеновградския спорт Георги Йочев, Веселина Чирпанлиева, Джейхан Идриз също се представят изключително успешно на шампионати по вдигане на тежести и киокушинкай. Успехи постигнаха асеновградчани и в държавни и международни първенства по ски бягане и триатлон, баскетбол и волейбол, борба и кик-бокс, футбол, ловна стрелба, спортен бридж, спортни танци.

Учениците в Благоевград с безплатен спорт

Поредната добра инициатива беше съобщена днес от община Благоевград. Тя е свързана с всички ученици на територията на общината. Целта н...

С 350 000 лева е подпомогнат асеновградският спорт през миналата година от бюджета на администрацията в града, според данните от Годишния доклад за наблюдение изпълнението на Общински план за развитие на община Асеновград за 2018 г., представен от През 12-те месеца чрез средства от хазната финансово бяха подкрепени ученически спортни отбори при участието им в областни и зонални турнири, както и на финалните кръгове в Сливен и Перник.

В междуученическите игри асеновградчани спечелиха две четвърти места на финалите по баскетбол за девойки. За селата и двата квартала на Асеновград - "Горни Воден" и "Долни Воден" от общинския бюджет бяха изплатени 48 000 лева. Със средствата бяха подпомогнати 10 отбора по футбол, които играят в "Б" окръжна футболна група, както и още три детски тима. Изплатени бяха и предвидените 10 000 лева за организиране на спортни мероприятия в малките населени места и квартали на общината.

През 2018 г. Асеновград бе домакин на няколко немалки спортни събития, сред които състезанието по планинско колоездене "Асееновградски баири", държавни първенства по спортни танци и спортна аеробика, ултрамаратон "Персенк Ултра" и други. Според доклада на кмета Емил Караиванов, поддръжката на спортните обекти в града и по асеновградските села през миналата година е била изцяло поета от бюджета на общината. По време на тренировките и срещите на отборите по баскетбол и волейбол, спортна зала "Асенове" е била отоплявана.

Изградени от частни инвеститори бяха мини футболно игрище и закрита зала за тенис на общински площи. Предвидени бяха средства за изготвяне на проект за ремонт на стадион "Шипка". Градският плувен басейн се стопанисваше от администрацията, което предостави възможността да се проведат курсове за обучение на деца и за подготовка на отбора по триатлон.

Ученическите спортни игри стартират в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев за четвърти път организира "Ученически игри на спорта". Събитието започва от днес и ще продължи четири дни, като час...

Чрез проект по ПУДООС на стойност близо 13 000 лева се оформи място за отдих и скейтборд на децата и учениците на Асеновград. Бяха засадени декоративни насаждения и дървесни видове, поставени бяха пейки, нова рампа за скейтборд и осветление, което дава възможност зоната да бъде ползвана и през тъмната част на денонощието. В кметския доклад се посочва също, че по проект "Градска среда - благоустрояване на открити публични пространства в град Асеновград" бяха изградени множество зони за фитнес на открито, игрища, спортни и детски площадки, зелени площи и кътове за отдих в района на квартал "Запад".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com