С две нови обвинения се сдоби главният архитект на Асеновград

2370
С две нови обвинения се сдоби главният архитект на Асеновград

Прокуратурата повдигна нови две обвинения на главния архитект на Асеновград Константин Атанасов. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде "Фокус".

Едното обвинение е за това, че Атанасов е наредил строителство на сграда в охранителна зона на групов паметник на културата с пълното съзнание, че същото е незаконосъобразно, за което има и променен устройствен план през 2012 година.

Цацаров: До момента кметът на Асеновград е обвинен в длъжностно присвояване

До момента кметът на Асеновград Емил Караиванов е обвинен в длъжностно присвояване. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. &bdqu...

За да бъде променен той, е необходимо съгласуване с Министерството на културата, което не е направено. Още едно, трето обвинение е повдигнато на главния архитект на Асеновград за търговия с влияние по друг случай, като е поискал пари посредством изнудване.

Припомняме, че Константин Атанасов бе привлечен като обвиняем преди седмица за искане на подкуп и изнудване. Според магистратите, през ноември 2016 година той е поискал, а след месец е получил 8 000 лева от управител на клон на Акционерно дружество в Асеновград, за да съгласува идеен инвестиционен проект.

Седмица след като в ареста влезе главният архитект на Асеновград, при акция на ДАНС и Специализираната прокуратура бе задържан кметът на общината д-р Емил Караиванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com