С флашмоб "Сметосъбирач" и конкурс "Нещотърсач" танцов клуб бори апатията при децата

1968
С флашмоб "Сметосъбирач" и конкурс "Нещотърсач" танцов клуб бори апатията при децата
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Клуб по спортни танци "Асеновец" се изправя срещу апатията у млади и възрастни в Асеновград. Част от дейностите, които предстои да бъдат реализирани, са флашмоб "Сметосъбирач" - събитие, което ще се случи внезапно. "Точно затова не можем да посочим конкретни дейности, защото, ако се разпространи кога и къде ще се състои, тогава няма да е спонтанно събитие и няма да се получи желаният резултат", обясни за Actualno.com председателят на Клуб по спортни танци "Асеновец" - Дойка Апостолова. Тя издаде в аванс, че друго от предвидените мероприятия е конкурс "Нещотърсач".

Ще бъде отбелязан и "Световен ден на поздравите". По повод Международния ден на младежта ще бъде организиран и уъркшоп по танци. Ще се провеждат и срещи и тренинги за личностно развитие на потребителите, с цел най-вече рационалното ползване на свободното време. "Вече с изследвания е доказано, че апатията е негативно явление. То е такова състояние, срещу което спортните танци могат да се борят ефективно. Надяваме се този проект да привлече повече хора и това, което правим, да бъде разпространено. Защото, ако някой се научи да общува като кавалер или съответно - дама, то той несъмнено ще започне да изисква това и от останалите около себе си. Така ще се рефлектира върху много хора, без дори те да подозират", уточни Апостолова.

Международен турнир по спортни танци завладя Русе

В зала „Монбат Арена“ в Русе кметът Пламен Стоилов откри Международен турнир по спортни танци „WDSF WORLD INTERNATION...

Тя бе категорична, че с младите хора не се работи достатъчно. И често се случва, когато попиташ дете за какво мечтае или какво иска да постигне, то да отговори с "не знам". Проектът "Спорт срещу апатията" цели подрастващите да бъдат насочени да осъзнаят и опознаят себе си, за да не се поддават на многобройните житейски зависимости. "Децата ходят на училище, общуват у дома как е минал денят им, но какво се случва със свободното им време никой няма никаква представа", смята Дойка Апостолова.

Затова идеята на проекта е да бъдат научени подрастващите сами да раждат идеите си, да имат интереси и стремежи. Не се търси масовост, но колкото повече хора се включат в различните мероприятия, толкова по-добре. А резултатът от реализираните дейности по проекта "ще покаже какво всъщност се случва в нашето общество". За подпомагане реализирането на проектното предложение Общински съвет-Асеновград отпусна 2 500 лева на Клуб по спортни танци "Асеновец".

Междувременно, около 500 танцьори пристигнаха в града през изминалия уикенд, за да участват в състезанията по спортни танци от Държавното лично отборно първенство, в конкурса "Изгряващи звезди" и в Националния турнир за Купа „Асеновград”. Събитието се състоя по повод Световния ден на танца, 29-ти април и премина под патронажа на кмета на общината - доктор Емил Караиванов. Състезателите, които се включиха, бяха танцьори в различни възрастови групи от цялата страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com