"Спортист на годината" в Асеновград - отново Васил Господинов, кметът с награда за "Заклет фен на спорта"

8121
"Спортист на годината" в Асеновград - отново Васил Господинов, кметът с награда за "Заклет фен на спорта"
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Четирикратен носител на титлата "Спортист на годината за Асеновград" стана щангистът Васил Господинов, чийто личен треньор е Лъчезар Кишкилов. Той си заслужи наградата с множество постижения през 2018 г. Господинов достигна осмата позиция на Световното първенство по вдигане на тежести за мъже в Ашхабат, Туркменистан. А златото успя да грабне Държавното първенство за мъже в Сопот. "Емоциите вече са по-овладени. Чувствам се по-израснал в спорта, макар че тази година не го показах напълно. Не съм доволен от представянето си на Световното първенство по вдигане на тежести, защото трябваше да се върна с медал. Бях доста подготвен и мислех, че ще реализирам добър резултат. Когато излязох на тепиха си мислех да не изложа треньора си, да оправдая очакванията на всички и да се върнем с победа, но за съжаление това не се случи.", коментира пред журналисти наградата си спортистът на годината за Асеновград.

Втора в класацията се нареди Катерина Бейчева - състезател по таекуон-до. Нейният личен треньор е Георги Шишков. Бейчева е златен медалист на международни и държавни индивидуални и отборни първенства за жени.

Бургас избира "Спортист на годината" на впечатляваща церемония с "ходене по вода“

На 20 декември в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" ще бъдат наградени 10-те най-изявени спортисти, прославили Бургас през годината. Цер...

Третото място за постиженията си в киокушин зае Веселина Чирпанлиева от СК "Хамон". Личният треньор на асеновградската спортистка е Петко Чирпанлиев. Веселина спечели сребърен медал на Европейското първенство в Полша и златни на Международното първенство в Румъния и на Националното първенство в София.

Четвърти в "Спортист на годината за Асеновград" тази година стана Димитър Кумчев за успеха си в борбата. Той е неколкократен републикански шампион.

На петата позиция се нареди състезателят по кану-каяк Тодор Колевски. Той е многократен републикански шампион в този спорт. През 2018 г. постигна седмо място на Световното първенство по кану-каяк за мъже и жени.

Васил Господинов с трети приз "Спортист на годината" за Асенoвград

Трикратен носител на титлата „Спортист на годината“ за Асеновград стана щангистът Васил Господинов. Той бе удостоен с приза...

Позицията с №6 в класацията на Асеновград заеха Атанас Шулев, Тодор Тодоров, Кенан Ахмедов и Георги Гуглев - четворка по кану-каяк. Те станаха първенци на Държавния шампионат за юноши.

Седми се нареди тенисистът Васил Кирков. Спортистът е 543-ти в Световната ранглиста за мъж. Шампион е на различни международни турнири.

Осмата позиция бе отредена на Джейхан Идриз - състезател по киокушинкай. Младежът си заслужи бронз на Европейско първенство за кадети в Унгария.

На деветото място бяха класирани двама асеновградски спортисти - Христо Йовев и Димитър Ранков. През 2018 г. те грабнаха немалко медали в различни състезания по ски бягане, ролкови ски, биатлон.

Десетата позиция от "Спортист на годината за Асеновград" е за кикбоксьорът Окан Мехмед. Той си спечели два златни медала в категорията до 85 килограма, старша възраст в стиловете Лайт и Кик-Лайт контакт.

Заслужено: "Спортист на годината" е Мирела Демирева

Най-отличилите се спортисти и треньори на България за 2016 г. получиха годишните награди на Министерство на младежта и спорта и Българс...

На събитието бяха връчени и няколко допълнителни награди.

С приза "Най-перспективен млад състезател" бе удостоен Георги Йочев - вдигане на тежести. Той спечели златото на Държавното лично и Държавното отборно първенство.

"Футболист на годината" стана Мирослав Радев - представител на мъжкия отбор на ФК "Асеновец 2005".

За "Спортно събитие в Асеновград за 2018 г." бяха обявени Държавното лично отборно първенство по спортни танци и Турнирът по спортни танци "Купа Асеновград 2018".

А за "Отбор на годината" бе избран ВК "Тополово" (12-годишни). Тимът си заслужи наградата, като спечели пето място на Държавното първенство по волейбол. Със същия приз бе удостоен и ФК "Беломорец", състезателите на който спечелиха първото място на международен турнир в град Бурса, Турция.

Иво Ангелов стана Спортист на годината на България

Борецът Иво Ангелов е спортист на 2013 година, предаде БГНЕС. Негови подгласници станаха Григор Димитров и Кубрат Пулев. През тази год...

Титлата "Треньор на годината 2018" бе връчена на Лъчезар Кишкилов - треньор по вдигане на тежести. Той е тренирал десетки спортисти, които през годините са ставали европейски и републикански шампиони.

Традиционната награда за "Популяризиране на асеновградския спорт" в тазгодишното събитие в Асеновград бе за боксьорката Станимира Петрова, която е европейски шампион на първенство до 57 килограма за жени в Сърбия, и шахматистката Антоанета Стефанова, спечелила бронзов медал от индивидуалното Европейско първенство за жени по класически шах.

Награда за популяризиране на спорта в Асеновград връчи и местната телевизия. С честта бяха удостоени членовете на асеновградското Сдружение "Устремени". Чрез своя спортен дух, те популяризират туризма, като през 2018 г. проведоха няколко туристически похода, на които поканиха множество любители на туризма от цяла България.

Тази година за първи път в събитието "Спортист на годината за Асеновград" бе въведена и една нова нестандартна категория. А именно: "Заклет фен на асеновградския спорт". С "титлата" бе удостоен кметът на града доктор Емил Караиванов. Той се развълнува изключително силно от изненадата и каза, че е получавал много награди през годините, тази му е най-близка до сърцето. В заключение градоначалникът посочи, че се опитва да прави всичко възможно, за да може асеновградският спорт да се развива и да просперира. "Разбира се, поради различни причини, не съм успял да изпълня някои от планираните дейности, които съм искал, но се надявам през следващата година да имам време да направя това което съм пропуснал.", коментира Караиванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com