X
 
 

Спортът в Асеновград продължава да потъва в обрасла растителност

4074 0
photo of Спортът в Асеновград продължава да потъва в обрасла растителност
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
В забрава и обрасла растителност тъне пореден спортен обект в Асеновград. За ситуацията сигнализираха читатели на Actualno.com. Бивш стадион, разположен в покрайнините на града, вече прилича на изоставена нива. В момента от спортния обект са останали само ръждиви останки, напомнящи за някогашни състезания по футбол.

Първоначално имаше идея и план да се направи комплекс за баскетбол, тенис, волейбол и лека атлетика и да е работнически спортен център на града, но с времето замря и сега умря", коментира асеновградчанинът Георги Калканов. Други пък припомнят, че на този "импровизиран" стадион са се провеждали не само тренировки, но и множество ученически състезания на окръжно и регионално ниво. Състояли са се и спортни съревнования между отбори от различни заводи и предприятия.

Футболен Пловдив се обедини зад идеята за европейски стадион

Стадион "Пловдив" трябва да се възстанови и зад тази идеята застанаха днес ръководствата на всички футболни клубове в Пловдив, които за...

В отговор по казуса от община Асеновград обясниха, че именно тя е собственик на терена. Имотът е включен в Списъка на спортните обекти и съоръжения – общинска собственост, които е предвидено да бъдат отдадени под наем през 2019 г. по реда на Закона за физическото възпитание и спорта. До този момент по неясни причини няма интерес към терена, от страна на инвеститори да го ползват и да инвестират в развитието му. В подобен вид е и стадион "Шипка" в Асеновград, за състоянието на който ви разказахме преди няколко седмици.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители