Светла Москова: "Къщите на починали асеновградски творци да стават музеи"

9255
Светла Москова: "Къщите на починали асеновградски творци да стават музеи"

Къщите на асеновградски творци, отишли си от този свят, да се превърнат в музеи, предложи изкуствоведът от Асеновград Светла Москова. Тя сподели своите мисли и чувства по време на творческата вечер, посветена на нея. Светла Москова е художник и лирик. Реализирала е над 40 изложби. Член е на десетки сдружения. Общественици в Асеновград я описват като всеотдаен, животворящ и прекрасен човек. Тя е посетила не малко страни по света.

Срещала се е с противопоставеността на различните творчески личности. В снощната си среща със свои колеги и почитатели Светла Москова сподели мнението си, че „ние сме един странен народ“. Сърцето на асеновградския изкуствовед е останало в Грузия. Там Москова е срещнала различна от българската култура.

Повече от 300 малки асеновградчани изпратиха писмо до Дядо Коледа по пощата

Повече от 300 интересни и оригинално изработени от детски ръчички писма бяха изпратени по пощата в Асеновград, с адрес – Лапланди...

Грузия ѝ е направила силно впечатление. Асеновградчанката споделя, че да посети грузинската страна е било нейна мечта. Точно там е видяла и реализираната идея - къщите на починалите творци да се превръщат в музеи. За да изрази своята любов, възхищение и вълнение от посещението си в Грузия Светла Москова решава да напише произведение, в което да разкаже за преживяването си. Така се създава „Грузинска легенда“, която Росица Стойкова и Мариана Дафчева представиха пред присъстващите на творческата вечер. В творбата си, редейки рими, Светла Москова потапя своите читатели в духа на времето, в красотата на планина Кавказ, в изживяването при срещата си с обичаите и традициите на народа на Грузия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com