X
 
 

Заплата 900 лв. и до 48 дни платен годишен отпуск за училищните медицински сестри в Асеновград

7562 0
photo of Заплата 900 лв. и до 48 дни платен годишен отпуск за училищните медицински сестри в Асеновград
Снимка: община Асеновград
Споразумение за по-добри условия на труд за медицинските сестри в асеновградските училища и детски градини сключиха представители на бранша и ръководството на община Асеновград. Колективен трудов договор в сферата на здравеопазването подписаха кметът доктор Емил Караиванов и представители на синдикатите към детското и училищно здравеопазване към КНСБ и КТ „Подкрепа” в града.

Чрез документа са договорени по-благоприятни условия на труд, професионално развитие и квалификация на медицинските специалисти, които се грижат за здравето и безопасността на децата в детските градини и училищата. В договора е разписано, че за работещите по трудово правоотношение основният платен годишен отпуск ще бъде в размер на 32 дни. Медиците ще имат право и на полагащ се допълнителен такъв, който ще е за срок между 8 дни и 16 дни.

И в Албания недостиг на медицински сестри

За две години 6 500 медицински сестри са напуснали Албания и този брой непрекъснато нараства, пише МИА. Това каза ръководителя на Асоц...

Освен това, индивидуалният размер на основната месечна заплата на медицински сестри, работещи по трудово правоотношение при пълно работно време, не може да бъде по-нисък от договорения минимален размер на основна месечна заплата на браншово ниво, а именно - 900 лева. Страните се споразумяха, че при финансова възможност работниците и служителите ще бъдат стимулирани с финанси за коледните, великденските и професионалните си празници, като ще имат право и на допълнително материално стимулиране.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители