Започна същинската терапия на 4-годишната Ева, страдаща от "Сарком на Юинг"

5525
Започна същинската терапия на 4-годишната Ева, страдаща от "Сарком на Юинг"
Снимка: Actualno.com/Facebook

Първите важни, но и критични дни от основното лечение на 4-годишната Ева Чолакова от Асеновград вече текат. Припомняме, че момиченцето страда от "Сарком на Юинг" и се налага лечението й да се провежда в Германия. Чрез медикаменти и процедури медиците там вече са стимулирали организма на детето да произвежда стволови клетки. Такива са извлечени по оперативен начин, след което е започнало провеждането на агресивна химиотерапия. Целта е имунитетът да бъде сринат до нула или казано на жаргонен език - "да бъде рестартиран". Едва след достигане на това, ще е възможно пресаждането на стволовите клетки, извлечени от организма на самото момиченце.

Всичко това обясни за Actualno.com бащата на Ева - Евелин Чолаков. Той уточни, че се очаква, ако всичко върви по план, цялостното лечение на дъщеря му да продължи около пет години. Лекарите дават надежда за пълното възстановяване на детето, тъй като заболяването е открито в ранен етап на развитие. По думите на Евелин Чолаков, към момента по дарителските сметки за малката асеновградчанка са постъпили общо около 200 000 лева от благодетели, благодарение на което е възможно продължението на терапията на момиченценто. Кампанията за набиране на средства за момиченцето не е приключила, като е планирано тя да продължи до цялостното оздравяване на детето.

10 000 души в България страдат от множествена склероза

Засегнатите от множествена склероза в България са не по-малко от 10 000 души независимо, че официално се водят 3 500. Данните обаче са ...

Припомняме, че първите 100 000 лева за лечението на Ева бяха събрани чрез благотворителни инициативи, проведени от асеновградчани с различни интереси и работещи в разнообразни сфери.

Друга кауза в Асеновград подпомогна лечението на Лизавета Иванова, страдаща от "Множествена склероза". За да не се обездвижи напълно 33-годишната жена се нуждае от средства, за да може на всеки три месеца да й се правят вливки, чиято цел е подобряваща състоянието й терапия. Благотворителното фото "Покажи, че обичаш", разположено за ден в центъра на Асеновград, събра над 150 влюбени, приятели и роднини, които си направиха общо повече от 130 снимки и дариха средства за благородната кауза. За целта на идеята инициаторите бяха подготвили рамки, перуки, очила и други аксесоари, чрез които повишиха настроението и предизвикаха вниманието на случайни минувачи. "Искаме да кажем и покажем, че любовта няма граници и е най-доброто, което можем да си подарим един на друг.", обявиха организаторите от Центъра за местни инициативи и развитие-Асеновград.

Те посочват, че през целия ден пред импровизираното благотворително фото се спирали хора от различни градове и възрасти, обвързани чрез всякакви отношения: влюбени двойки, групи приятели и колеги, майки и татковци с деца. Инициативата събра над 300 лева, които вече са преведени по сметката на Лизавета Иванова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com