Започва раздаването на хранителни помощи от БЧК в Асеновград

10655
Започва раздаването на хранителни помощи от БЧК в Асеновград
Снимка: личен архив

Раздаването на хранителните помощи в Асеновград започва от днес (09.12.19 г.) и ще продължи до 28.02.20 г. Храните ще се дават на граждани по списък от 09:00 ч. до 13:00 ч. в пункта на улица ”Цар Иван Асен ІІ” №76 /шах клубът/. Хранителните продукти са осигурени по оперативна програма от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се. Право на подпомагане по програмата имат лица и семейства, на които е била отпусната целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2017 г./2018 г.

Храни от Български червен кръст (БЧК) могат да получат и майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към месец август 2019 г. На хранителни помощи имат право също: лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2018 г./2019 г.; лица с над 90% на 100 степен на увреждане с определена чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия (до 348 лева), които получават месечна финансова подкрепа по реда на чл.70 от Закона за хората с увреждания (ЗХУ) към месец август 2019 г.; лица и семейства, получаващи месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, към същия посочен период; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, за отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето (ППЗЗД) отново към месец август тази година.

БЧК Враца започна да раздава хранителни помощи

От днес до 28 февруари 2019 г. БЧК Враца ще раздаде пакети с хранителни продукти. Кампанията се организира от Европейския социален...

Всеки правоимащ ще получи: два пакета брашно по 1 килограм; 1 пакет ориз - 1 килограм; два пакета спагети по 500 грама; един буркан лютеница - 500 грама; 3 пакета зелен фасул по 800 грама; 2 буркана стерилизирани домати по 800 грама; 2 пакета зелен грах по 800 грама; 2 броя гювеч консерва по 800 грама; 1 буркан конфитюр - 500 грама; 1 буркан говеждо в собствен сос - 300 грама; 2 буркана говежди кюфтета в бял сос по 300 грама; 1 брой консерва пиле фрикасе - 300 грама; 1 брой консерва риба - 170 грама; 3 пакета зрял фасул по 1 килограм; 4 пакета леща по 1 килограм; 4 бутилки олио по 1 литър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com