Заразно добро обхваща деца из цяла България (СНИМКИ)

6621
Заразно добро обхваща деца из цяла България (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Повече от 70 достигна броят на картините, подарени от деца за болници в Асеновград и Пловдив, чрез инициативата "Нарисувай анимационен герой, подари усмивка". Доброто е заразно и се разпростира из България със зашеметяваща скорост, казват организатори и участници. Последното дарение бе направено от ученици от София. Общо осем деца, възпитаници на софийското 140-то СУ "Иван Богоров" нарисуваха с огромен ентусиазъм различни анимационни герои от познати и не толкова познати детски филмчета.

Сред образите, които вече красят стените на МБАЛ-Асеновград, са такива от "Силвестър и Туити", "Тримата глупаци", "Том и Джери", "Семейство Флинстоун" и много други. Малките художници от столицата се запознали с идеята на асеновградчанката Ирина Павлова и майка й Дани, чрез своята преподавателка по изобразително изкуство Ели Минцева. Тя разказала на учениците си, които са на възраст от 5-ти до 7-ми клас, че идеята е благотворителна и носи много усмивки на лежащоболните. "Показах на децата инициативата и те с трепет веднага се заеха да подготвят рисунките, които да се превърнат в подаръци", обясни Минцева. Малките художници проявили мигновено желание да се включат, като за кратък срок успели да нарисуват общо осем картини.

Всички 15 картини бяха продадени на благотворителен търг в подкрепа на малки художници

На 03.10.19 г. в хотел „Маринела” бе проведен благотворителен търг в подкрепа на малките художници от ателие „Прегърн...

Към последното дарение със свои творби се включи и 3-класникът Ники. Той е ученик в ОУ "Ангел Кънчев" в Асеновград и още от много малък обича да рисува анимации. Ники казва, че е решил да се включи в каузата, за да може децата да се чувстват добре и да се усмихват, колкото и да им е неприятно посещението в болницата. Последните картини, които нарисуваха и бяха дарени на МБАЛ-Асеновград от децата от Асеновград и София, са общо 14 на брой. Произведенията отидоха в Отделението по спешна медицина и Рентгеновото отделение.

"Тук е много трудно. При нас идват хора наистина в критично състояние. Тези цветни рисунки обаче ще ни донесат различна атмосфера. Особено редом до всички други медицински табла в Шокова зала, ще изиграят огромна роля за възстановяване на пациентите, ще разведрят настроението им", каза щастлива от приятната изненада медицинската сестра от Отделението по спешна медицина Турнеф Реджеб. Дежурният лекар пък доктор Видев сподели, че първоначално и той е обичал да рисува, но по-късно се е насочил към медицината.

Картини на ученици стават част от интериора на бургаска болница

Платната са дарени на УМБАЛ Бургас от деца от седми клас на основно училище "Александър Георгиев Коджакафалията". Картините на ученицит...

На тръгване от болницата в Асеновград инициаторите и участниците на идеята "Нарисувай анимационен герой, подари усмивка" припомниха категорично, че каузата няма да бъде прекратена, преди да бъдат напълнени с весели цветни картини всички болници в областта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини