Китай: Икономическата хегемония на САЩ е сериозна заплаха за свободната търговия

2073
Китай: Икономическата хегемония на САЩ е сериозна заплаха за свободната търговия
Снимка: Getty Images/Guliver

Новата администрация на САЩ стартира политика на едностранчивост, протекционизъм и икономическа хегемония, което доведе до изостряне на китайско-американските търговски спорове. Това се посочва в Бялата книга на пресслужбата на Държавния съвет на Китай "Факти за китайско-американските търговско-икономически спорове и позицията на Китай".

"САЩ безсрамно проповядват едностранчивост, протекционизъм и икономическо господство чрез повдигане на фалшиви обвинения срещу много страни и региони, включително Китай, както и чрез сплашване на други държави с икономически мерки, като например налагането на мита и се опитват да наложат свои собствени интереси в КНР, упражнявайки изключително силен натиск ", се казва в документа, цитиран от ТАСС.

Новите наказателни мита на САЩ срещу Китай влизат в сила

Поредният пакет наказателни мита срещу вноса на стоки от Китай в Съединените американски щати влиза в сила от този понеделник, предава ...

"В резултат на това търговско-икономическото напрежение между двете страни ескалира за кратък период от време, което причини сериозни щети на търговско-икономическите отношения, развити през годините чрез съвместна работа на правителствата и народите на двете страни. Това създава сериозна заплаха за многостранната търговска система и принципите на свободната търговия ", отбелязва в Бялата книга правителството на Китай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com