В Йемен заловиха главатар на "Ал Кайда"

1274
В Йемен заловиха главатар на "Ал Кайда"
Снимка: Getty Images

Йеменски правителствени войски заловиха в източната част на страната един от влиятелните главатари на терористичната мрежа „Ал Кайда”, съобщи телевизионният канал „Скай нюз Арабия”.

По данни на медията, лидерът на местните бойци е бил заловен от специални части по време на рейд близо до долината Ел Масини в провинция Хадрамаут. По време на операцията са ликвидирани няколко души от приближените му.

"Ал Кайда" призна за свален руски самолет

Терористите от "Джабхат ан Нусра" обявиха, че те са свалили руския щурмови самолет в Сирия. Kлонът на "Ал Кайда" е най-голямата групир...

Тази седмица правителствените сили, подпомагани от арабска коалиция начело със саудитска Арабия, започнаха в долината операция „Фейсал” за изтласкване на членове на „Ал Кайда” от крепостта им в този регион.

ВВС на коалицията подпомагаха войските от въздуха.

Губернаторът на Хадрамаут генерал майор Фарадж ал Бехсини каза, че долината е била напълно прочистена от екстремисти, а войските продължават преследването на им в съседните райони.

Йемен, откъдето е родом семейството на Осама бин Ладен (баща му е от Хадрамаут) отдавна е убежище на екстремисти заради слабата централна власт и многото труднодостъпни места.

Лидер на „Ал Кайда“ ликвидиран в Йемен

В Йемен бе ливидиран един от ръководителите на терористичната мрежа „Ал Кайда на Арабския полуостров“ Абу ал-Меки. Той бе ...

Още през 2016 членовете на „Ал Кайда” бяха прогонени от Хадрамаут от правителствените войски с подкрепата на международната коалиция. Сега паралелно се провежда операция срещу екстремистите и в съседната провинция Шабва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com