Асад обяви амнистия за всички без бунтовниците

8107
Асад обяви амнистия за всички без бунтовниците

Сирийският президент Башар Асад обяви "обща амнистия", която обаче изключва престъпленията, извършени от "терористи", както властите наричат бунтовниците, съобщи официалната телевизия, предаде БГНЕС.

Държавният глава, който е изправен пред кръвопролитен конфликт с бунтовниците, "обяви обща амнистия за престъпления, извършени преди 23 октомври", но не и престъпления, дело на "терористи". Президентският указ изключва също така "издирвани престъпници", освен ако те се предадат на властите, посочва телевизията.

Според неправителствената организация Сирийски наблюдател за правата на човека десетки хиляди цивилни са зад решетките, а хиляди други са изчезнали в затворите на режима след началото на бунта срещу Асад на 15 март 2011 г., без да се смятат хилядите войници, които са се опитали да дезертират.

В същото време сирийските военновъздушни сили днес са бомбардирали квартал, превзет от опозицията, в град Алепо, предаде АФП.

Турците са против намесата на Турция в сирийските дела

По-голямата част от турските граждани са против намесата на Турция в делата на Сирия в случай на падането на режима на президента Башар...

Обстрелите са извършени в рамките на продължаващите бойни действия в града, където тази сутрин са избухнали сражения в няколко квартала.

Паралелно, сирийските сили за сигурност провеждат обиски в столицата Дамаск. Тази сутрин в град Хараста, провинция Дамаск, са избухнали и сражения, при които са загинали най-малко двама членове на опозиционните сили.

Насилието в Сирия продължава, три дни преди мюсюлманския празник Аид ал Адха.

Редактор: Десислава Ушатова

ООН готви мироопазващи сили в случай на примирие в Сирия

ООН има планове да събере мироопазващи сили за Сирия, ако предложеното примирие от специалния пратеник се задържи, съобщи високопоста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com