Асад се вижда като борец срещу тероризма

435
Асад се вижда като борец срещу тероризма
Снимка: Getty Images / Guliver

Президентът на Сирия Башар Асад се надява потомците да говорят за него като за лидер, който се е борил срещу тероризма и е защитил суверенитета на своята страна. Той каза това в интервю за американската телевизия NBC. Телевизията ще излъчи цялото интервю в днес вечерта (14 юли), предаде БГНЕС.

„Надявам се да вляза в историята като човек, който е защитавал своята страна от тероризма и от интервенции, който е запазил суверенитета и териториалната й цялост“, каза той. „Когато защитаваш страната от терористи и убиваш терористи, когато побеждаваш терористи, то ти не си жесток. Ти си патриот“, счита Асад. Той коментира думите на журналист, че ръцете му са изцапани с кръв, заявявайки, че „ако лекар направи разрез на главата заради гангрена, за да спаси пациента, за него не се казва, че е жесток. Той прави това, за да спаси цялото тяло.

Башар Асад назначи ново правителство

Президентът на Сирия Башар Асад е издал указ за назначаването на новото правителство на Сирия, предава РИА Новости. Правителството огл...

Според Асад последните президенти на САЩ практически са били с нулев опит във външната политика. Той заяви това в отговор на въпрос дали го тревожи липсата на външнополитически опит у кандидатът за президентския пост Доналд Тръмп. „А кой от лидерите на САЩ имаше такъв опит? Обама? Буш? Клинтън? Никой от тях не е имал никакъв опит. Това е проблемът на САЩ", отбеляза Асад. Според него присъствието на човек без ни най-малък външнополитически опит в Белия дом е опасно за страната като цяло.

Асад изразява увереност, че Русия не може да се съгласи на сделка с цел неговото отстраняване от власт. Това заяви кореспондентът на NBC, който взе интервюто от Асад. Тв компанията подчертава, че то не е било подлагано на редакторска обработка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com