Асад: Войната в Сирия е миниатюрен модел на третата световна

7116
Асад: Войната в Сирия е миниатюрен модел на третата световна
Снимка: Getty images/Guliver

Президентът на Сирия Башар Асад даде първото си интервю за чуждестранна медия от юни 2018 година. В интервюто за телевизия RT коментира информация за сирийско-руските "двойни удари" и "Белите каски".

"Сред тези уж ангели от "Белите каски" се мяркат лицата на тези, които бяха в редиците на Ал Кайда. Те са ясно видими, изображенията са много ясни. Включително сред тях е и този, който отрязва главите на хората, има и един, който изяде сърцето на мъртъв войник. Всичко това лесно може да се намери в интернет. Никой в нашия регион не вярва на PR събитията с Бели каски. Те са крило на Фронта ан-Нусра", каза Асад.

Асад предупреди, че войната в Сирия е опасност за Европа

"За Европа е опасно да подкрепя терористите в Сирия, така че тя не трябва само да се притеснява от изпращането на бежанци на тяхна тери...

"На Запад се популяризират много фалшиви версии, които показват, че сирийската армия умишлено и необосновано убива цивилното население и онези, които се наричат Белите каски там ... или някои от болниците, в които терористите са оборудвали щаба си ... Така че, казват, че сирийската армия атакува хуманитарни цели, така че цивилното население страда, но в действителност не е така: цивилното население избяга от своите региони и се премести на територии, контролирани от правителството навсякъде - не само в Източен Алепо ", каза Асад в отговор на въпрос за сирийско-руския двоен удар, в който въздушните сили на двете страни атакуваха област в източната част на Алепо, а след това, при пристигането на спасителните служби, бяха нанесени многократни удари.

"Що се отнася до източната част на Алепо, хората все още живеят в тези райони, които сега са контролирани от правителството ... Защо не ги убихме тогава? Защо не избягаха в Турция? Това само по себе си служи като опровержение на казаното от Запада", добави Асад.

Среща с турския президент Реджеп Таийп Ердоган би била неуместна, докато турската армия се намира на територията на Сирия. Това заяви президентът на страната Башар Асад в интервю пред телевизионния канал RT, предава ТАСС.

"Не мисля, че този, който окупира вашата страна, ще бъде сред приоритетите ви за среща", заяви сирийският лидер в отговор на въпрос дали има шанс за среща между него и турския му колега.

Асад все пак отбеляза, че не е против преговори с Анкара. "Ние не разглеждаме Турция като враг. Турският народ е наш съсед. Имаме обща история. Врагът е Ердоган и неговата политика", подчерта държавният глава.

Башар Асад обяви всеобща амнистия в Сирия

Президентът на Сирия Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия в страната за престъпления, извършени преди 14 септември тази година...

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри отпускането на 4,5 милиона долара помощ на неправителствената организация за правата на човека "Бели каски" в Сирия.

През лятото на 2018 г. Асад заяви, че предполагаемата химическа атака, станала в сирийската Дума, е инсценирана и разпространението на информация за нея от организацията „Бели каски“ се превръща в PR ход на Великобритания.

Той не изключи, че петролът може да се счита за един от факторите при избухването на война в Сирия.

"Не забравяйте, че САЩ са във война с целия останал свят. Тук говорим за тектонични промени и „земетресения“. В края на краищата старият световен ред, създаден след Втората световна война, надживя себе си, особено след разпадането на Съветския съюз. Еднополюсният световен модел вече не работи. Редица възходящи сили като Русия, Китай, Индия и други се открояват", каза той.

Както отбеляза сирийският президент, в същото време "по отношение на световното лидерство САЩ не искат да признаят никого за свой партньор" - дори Великобритания, Франция и други големи държави.

Путин завоалирано поиска САЩ да напусне Сирия

Владимир Путин и неговият съюзник – сирийският държавен глава Башар Асад, призоваха по време на среща в Сочи да се поднови полити...

"Значи американските партньори не са признати и затова сега се водят битки. Войната в Сирия е миниатюрен модел на третата световна война, която се води косвено", добави той.

Асад по-рано заяви, че проблемът със САЩ е, че от тяхна гледна точка те водят война за оцеляване. Според сирийския президент Вашингтон провежда такава политика, защото губи своята хегемония.

"Американската политика като цяло е изградена върху опити и грешки. Те нахлуха в Афганистан - нищо не се получи. Нахлуха в Ирак - нищо не се получи. Те започнаха да нахлуват в други страни, но по други начини. Те промениха своя подход", каза той.

Според Асад САЩ са уверени, че водят война за оцеляване поради загубата на хегемония.

"Проблемът със Съединените щати е, че от тяхна гледна точка те сега водят война за оцеляване, защото губят хегемонията си. И решиха да се бият с Русия, Иран, Сирия - с всички, които кажат „не“. Дори със съюзници, дори и със западните правителства, ако кажат „не“. Те са готови да се бият с тях. Те се нуждаят от "инструменти", добави сирийският държавен глава.

САЩ: Асад не е цел на ракетния удар

Сирийският президент Башар Асад не е цел на ракетния удар на въоръжените сили на САЩ, Великобритания и Франция. Това заяви ръководителя...

Както отбелязва сирийския лидер САЩ изпратили армията си в Ирак, но разбрали, че тази идея не работи.

"Загубите бяха големи и за това трябваше да се плаща дори вътре в Съединените щати", посочи той.

Асад преди това заяви, че Доналд Тръмп е станал най-добрият президент на Съединените щати, но не заради политиката си, а заради прозрачността на изявленията си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Опасна инфекция на гърлото със смъртни случаи в Япония

Убит е един от израелските заложници на "Хамас"

Атентатор самоубиец се вряза в китайски конвой, има загинали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com