X
 
 

Бойко Ноев: България не разследва подривни руски действия у нас от страх

2337 21
Бойко Ноев: България не разследва подривни руски действия у нас от страх
Най-важното след срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръм е споразумението, в което изрично се казва, че САЩ покдрепя усилията на България за защита на суверинитета от зловредни влияния. Нещо повече, САЩ подкрепя дългосрочните, забележете, а не конюнктурните усилия на България, разкриващи нарушенията на закона от чужди сили. И това не е американско откритие, а е казано в доклада на Националната сигурност - утвърден от парламента. Това отбеляза като най-важен елемент от споразумението между Доналд Тръмп и Бойко Борисов експерта по национална сигурност Бойко Ноев.

"Ясно е, че се говори за Русия. Наблюдаваме последното десетилетие и повече активността на Русия да възвърне своето влияние в нашия регион. Това са абсолютно легитимни усилия, защото всяка страна има право да разширява влиянието си в рамките на приетите норми и правила. Това, което гледам, е че Русия се активизира в Черна гора, Македония, Сърбия и в България, разбира се. Въпросът е не какво толкова прави Русия, а какво правят другите страни - България- да защити интереса си", заяви Бойко Ноев.

В Германия сравниха влиянието на Русия на Балканите с терористична заплаха

Ръководителят на германското министерство на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер сравни нарастването на влиянието на Русия на Балканите ...

Той направи паралел между поведението на Сърбия при разкриването на шпионския скандал и реакцията на България при Случая Малинов или предишния шпионски скандал и опита за отравяне на Емилиян Гебрев. Според него България не е разследвала "откритите руски подривни дейстивия у нас", защото "се страхува".

"Избухна шпионски скандал в Сърбия, те не се поколебаха да разкрият, че руски разузнавач е купувал техни граждани - заплащал им е информация - и президентът Вучич не само че призна, той се обърна към Русия с въпроса "защо?". А утре той отива в Москва. Утре в Лондон се събира Евроатлантическото семейство, а Вучич отива на среща на Евроазиатското семейство. Но той задава въпрос на Путин - гордо и без да се притеснява. Ето на този фон, когато Сърбия, която не крие своите пристрастия и е част от Евразийското семейство. Тя открито казва - Защо, така не може. Какво правим ние, България се е свила. България не е задала своето "защо?". Защото България още не е стигнала до този въпрос. Защото България не е разследвала и не полага усилия да разследва откритите руски подривни действия на специалните служби в България.", коментира Ноев.

За пример експертът даде Случаят "Малинов": "Юмрукът на властта: главният прокурор, заместникът му, вътрешният министър, шефът на ДАНС - всички, излизат и казват - Ние заловихме руски шпиони в България. Министър-председателят излиза и казва - такова нещо няма, аз разбрах от медиите. Това веднага прави впечатление у нас и навън. Това е необяснимо. Последва реакцията на Русия. Пуснаха Малинов, отиде награди го Путин. Най-големият български шпионин отиде при Путин, той го награди и не само това. Той размаха пръст на България и каза - внимавайте, защото може да има много сериозни последствия и България притихна. Нито премиер, нито президент, не каза нищо срещу думите на Путин, ето това е страхът у нас." Така прочете поведението на българските политици по случая Ноев.

"В държава с еднолично управление няма такова нещо като съдии и прокуратура. Тука има еднолична власт, това всички го знаят, което пак казвам, за нещо е добро, за друго не. У нас премирът казва - аз ще го изгоня този или онзи. Премиерът казва кой е шпионин, не органите на разследването.

Горбачов: Русия и САЩ не бива да допускат нова "гореща война"

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов ще остане в историята като човека който беше начело на една империя при нейния разпад, съобщава ...

Затова очаквам, когато поканите следващият път премиера при вас, който казва, че всяка сутрин го буди дежурния по МВР в 6:30 сутринта и знае всичко в страната, а не знае, че в България има руски шпиони, да го пипотате дали Тръмп го е питал за руските шпиони. Ето това премиерът да го каже на българските граждани. Защото ние сме го назначили него да ни пази от тия зловредни влияния, не американците да ни пазят, а българските власти.

А ние какво виждаме в България не само слулчаят "Малинов". Имате фрапантен случай на руско въздействие срещу българска отбранителна индустрия 2015 г. Терористични действия - взривовете в Сопот. Отравянето на трима български граждани с новичок (Емилиян Гебрев, шефът на фирмата му и синът му). Това покушение не се разследва. То се разследва от екипи в чужбина, но не и в България. Това е страхът - страхът, че първо - Русия може да ни накаже по някакъв начин, и второ - че следите водят високо. Следите водят високо в Кремъл и следите водят високо и в София. И това много скоро ще се види.", категоричен беше Бойко Ноев.

По случаят "Емилиян Гебрев", по който Ноев е и свидетел, той разказа следното: "Първо - оръдието на престъплението. Българските власти вече една година не желаят да приемат техническото съдействие на организацията за забрана на химическите оръжия. Великобритания го направи. България не иска. Защо не иска да помоли организацията, на която сме член и има сертифицирани лаборатории,в които може да провери дали намереното вещество, с което са опитали да отровят бизнесмените у нас е новичок. Второ, 8 души, които са били в България - кога, какво, защо. Не само чуждите разследващи екипи да разкриват. За някои от тях е потвръдила вече и българската страна - за главния координатор, който е бил такъв и във Великобритания. Ако приемем, че сме в хипотезата, че това е скалъпена история да скара България и Русия - защо тогава българските власти не кажат на Русия - вижте хора имаме 8 души, те съществуват ли, не съществуват ли. Има ли ги, какви са? Нас ни е страх да попитаме. Аз поставям това в контекста на актака - терористична по съществото си, срещу българската оръжейна индустрия. И забележете, има подписано споразумение с Русия за съвместни действия срещу тероризма, а ние не смеем да попитаме."

Според Ноев, българските власти трябва да са по-активни по при случаи на чужда намеса в България. "Те прикриват нещо. Дали те прикриват някого в Москва или нещо в България?"

В Русия вече обучават "универсални" бойци

В Русия вече е налице специален отряд от 30 командоси "универсални офицери", която войскова част е създадена въз основа на експеримента...

Разследваните случаите, които свързват България и Русия ще са тест за новият главен прокурор Иван Гешев, смята експертът. "Това ще бъде едни тест за него, аз приемам неговите думи и му давам кредит на доверие."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Borislav Popov 12 Borislav Popov преди 2 дена Профил на трол?
  Сега си взех хапчетата против русофрения и мога да спя спокойно!
 • El chochone 11 El chochone преди 2 дена Профил на трол?
  Не знам тоя от какво се притеснява, то НАТО скоро ще се разпадне :)
 • Анонимен 10 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  Очилат въздухар със стойност = 0 .
 • Анонимен 9 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  президента шут Румен Радев-Решетников: България не трябва да пропуска историческата възможност да охранява въздушното пространство на Северна Македония ( Голям смях! Как България ще защитава въздушното пространство на Северна Македония, след като тя не може да охранява собственото си въздушно пространство, превърнало се в разграден двор, който руски военни самолети кръстосват надлъж и нашир, на виж още ›› товарени с С -400, руски военни хеликоптери и какво ли още не ??!) 🙂 faktor.bg/bg/articles/rumen-radev-1-19
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  Дъртия Циклоп, пак улян залян от злоба, само като чуе Президент и скача като бик на корида . Споко дъртако, знаем че си гламав и тъп психар, айде бегом на 4-ти километър, да си лапаш хаповете !
  : 3 !
 • Допълнение 8 Допълнение преди 2 дена Профил на трол?
  България не разследва не само подривните руски действия у нас, но и американските от страх.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  Всичкое на принципа: " - По добре да си вярваме, щото ако не си вярваме ще започнем да се слсдим. Следим ли се ще се хванем, а хванем ли се - после накъде?"
 • Анонимен 6 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  Единият Бойко - воняща Тиква а този Бойко - издухана празна стомна ! Прислужник, бърсалка .
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  русия достави и бойни хеликоптерИ на Сърбия с полетИ над КУКУВИЧЕТО СИ ГНЕЗДО България: mediapool.bg/rusiya-dostavi-boini-helikopteri-na-sarbiya-s-polet-nad-bulgaria-news300913.html
 • НЕ Е СТРАХ А ИБРИКЧИЙСТВО ЗА БАКШИШИ от РУСКИТЕ ПЕЧАЛБИ 5.1 НЕ Е СТРАХ А ИБРИКЧИЙСТВО ЗА БАКШИШИ от РУСКИТЕ ПЕЧАЛБИ преди 2 дена Профил на трол?
  Целият ни Парламент и всички държавни институции са СЛУГИ на товариш Путин и неговата КОЛОНИАЛНА империя !!! Те продават всеки ден нашите национални интереси, закрилят и прикриват хора и действия от наша територия, реализират руски енергийни проекти, дават пари на мафиотите и ребятата, строят газопроводи за тях и техните приятели, пускат самолети с ракети и бойни хеликоптери към Сърбия, нагло лъжа виж още ›› т и лигавят Запада и т.н. !!! ТЕ са ПОСЛУШНИ като кучето, което Бойко Борисов подари на ГОСПОДАРЯ Путин
  : 9 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  Народа не го тресе никакъв страх , народа е в ЕС , НАТО - ПЪТУВА, УЧИ, ЖИВЕЕ , РАБОТИ, ТЪРГУВА В И С ЕВРОПА - страх тресе орките взели пари и поели обещания от началниците си в кремъл , ЩОТО РУСКИТЕ ИХТАМНЕТИ СТРЕЛЯТ - ПОСЛЕ НЕ ГИ ПИПАТ
  : 7 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  Този празен Ку'тел беше същия некадърник и като министър ! Изпълзяла отрепка .
 • ПРАЗЕН Е ПУЖАРНИКАРСКИЯ МАРКУЧ 4.1 ПРАЗЕН Е ПУЖАРНИКАРСКИЯ МАРКУЧ преди 2 дена Профил на трол?
  Г-Н БОЙКО НОЕВ Е ЕДИН ОТ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ НИ И РОДОЛЮБИВИ МИНИСТРИ В БЪЛГ. ПРАВИТЕЛСТВА СЛЕД 1989Г. И ЗА РАЗЛИКА ОТ БАНКЯНСКИЯ МАНГАЛ Е ДОСТОЕН БЪЛГАРИН
  : 8 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  А на тоя цялата му рода и той самия са бивши ченгета!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  но служи на България не на русия - НА РУСИЯ СЛУЖАТ ТЕЗИ КОИТО СА ИНСТАЛИРАНИ СЛЕД 2000 Г.НА ВЪЗЛОВИ ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ - с няколко човека в прокуратурата се блокира цялата съдебна система напр. - навсякъде са руски еничери - а с превзетите медии ни убеждават че народа е русофилен, а милиони избягаха ама не в русия
  : 7 !
 • Анонимен ХМ 3.2 Анонимен ХМ преди 2 дена Профил на трол?
  ...АЗ ПЪК СЕ ПИТАМ ЗАЩО РУСНАЦИТЕ БЯГАТ В ЕВРОПА, ЗАЩО РУСКИТЕ МИЛИОНЕРИ ЖИВЕЯТ ИЗВЪН РУСИЯ- ЕЙ ТОВА НЕ ГО ПРОУМЯВАМ...ДАЛИ БЪЛГАРИЯ Е РУСОФИЛСКА НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО, ПО ВАЖНО Е ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НЕ СА РУСОФИЛИ...
  : 6 !
Нагоре