Дете разказа какво са му платили, за да участва във видео за химическата атака в Сирия

165907
Дете разказа какво са му платили, за да участва във видео за химическата атака в Сирия
Снимка: Стопкадър

Телевизионният канал "Россия 24" показа интервю с детето, заснето в клипа на "Белите каски", с който се доказва употребата на химическо оръжия в сирийския град Дума.

11-годишният Хасан Диаб е детето от въпросния клип. "Ние бяхме в мазето, мама ми каза, че няма нищо за ядене и ще ядем утре. Чухме викове на улицата "Идете в болницата". Ние побегнахме към болницата и в момента, в който влязох ме хванаха и почнаха да ме поливат с вода. После ни сложиха на легла заедно с други хора", разказва детето.

Стрелба срещу екипа по сигурността на ООН в сирийския град Дума

Директорът на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) Ахмет Юзюмчю заяви, че във вторник е стреляно по екипа по сигурност...

Баща му, чието име телевизионния канал не споменава, разказва в интервюто, че за участието в снимките са им раздали храна и са ги пуснали да си ходят. Той подчертава че детето му се чувствало отлично и никакво химическо оръжие не е било използвано.

"Когато разбрах, че детето ми е в болница, бях на работа, но помолих да ме пуснат и тръгнах натам. Не е имало никакво химическо оръжие. Аз пушех на улицата и не съм усетил нищо. Влязох в болницата и видях семейството си. Раздадоха за участието в снимките фурми, бисквити, ориз и ни пуснаха да си ходим", разказва мъжът.

САЩ обвини Русия в манипулация на доказателствата в Дума

Русия може би е била на мястото на предполагаемата химическа атака в сирийският град Дума, „манипулирайки доказателства”, з...

По-рано постоянния представител на Русия в Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заявява, че руските специалисти, извършили проверка на съобщенията за използване на химически оръжия в сирийския град Дума са открили участниците във видеоклиповете, представени като доказателства за употребата на химическо оръжие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com