Експерти: Ударите в Сирия не постигнаха нищо

3658
Експерти: Ударите в Сирия не постигнаха нищо
Снимка: Getty images/Guliver

Ударите не постигнаха нищо. Дипломатите, които би трябвало да докарат мир, говорейки, правят точно обратното. Тези, които спасяват мира, са военните, ползвайки дипломатически канали помежду си. Това заяви журналистът и анализатор Георги Милков в ефира на БНТ по темата с напрежението в Близкия изток и Сирия.

Не виждам някой да предлага решение. Това е тъжният отговор на въпроса какво се случва в Сирия. Аз не мисля, че напрежението е намаляло. Сирия може да бъде заплаха за националната сигурност на България и е заплаха. Добре е, че се прави анализ на ситуацията, каза Милков по повод предстоящия днес Консултативен съвет за национална сигурност при президента Румен Радев, посветен на рисковете пред националната сигурност на страната.

Нова американска идея - в Сирия да действат Арабски стабилизационни сили

Новият съветник на американския президент по националната сигурност Джон Болтън и кандидат-държавният секретар на САЩ (бел. ред. - засе...

Очевидно е, че това, което се представяше като анализ в един предварителен момент, че нещата се подреждат - всичко това в тази флуидна и постоянно променяща се ситуация на терен, трябва да държи властите в една постоянна ангажираност за това, което се случва в региона, стана ясно още от думите на Георги Милков.

Това, което е на терен като развитие и динамика, едва ли ще се промени, коментира и журналистът, анализатор и колумнист в Actualno.com Руслан Трад. След 14 април, когато бяха извършени ударите, имаше други удари, които бяха на израелските военновъздушни сили предимно срещу ирански бази.

Подкрепата на Западния свят никога не е съществувала наяве. Това отношение е по-скоро цинично и разглеждано в геополитически термини, които са лишени от смисъл. План какво да правим в Сирия няма, стана ясно от думите на Трад. Според него Белия дом и Москва са в любовно-омразен танц. Те трупат едно напрежение, което обаче едва ли ще прерасне в Трета световна война. Живеем във време на постоянен конфликт. Сирия е една от сцените, на които се води това напрежение.

Много често хората не си дават сметка за мащаба на цялата офанзива. Говорим за огромно разселване на хора. Материалните разрушения не ги обсъждаме. Има всякакви опити военните сражения да бъдат спрени, проблемът е, че имаме още две офанзиви в Северна и Южна Сирия, които ще започнат следващата седмица. В Съвета за сигурност се води една истинска война, отбеляза още Руслан Трад.

Стрелба срещу екипа по сигурността на ООН в сирийския град Дума

Директорът на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) Ахмет Юзюмчю заяви, че във вторник е стреляно по екипа по сигурност...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Опасна инфекция на гърлото със смъртни случаи в Япония

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com