Ердоган сравни опозицията с терористите

1364
Ердоган сравни опозицията с терористите
Снимка: Gettyimages.com

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини основната опозиционна сила – Републиканската народна партия (РНП), в агресивна позиция по отношение на правителството и сравни действията й „в съответствие с терористичните цели".

Говорителят на РНП Бюлент Тезкан реагира на това изказване с коментара, че казаното от президента е поляризиращ обществеността фактор, съобщи в. „Хюриет дейли нюз“.

Иран очаква скорошна визита от Ердоган

Техеран очаква в скоро време турския президент Реджеп Ердоган, обяви говорителят на иранското външно министерство Бахрам Касеми, предад...

"Основната опозиционна партия действа с мисълта за сграбчване на администрацията, управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и от мен, за сметка на щети за Турция, вместо да дойде на власт, като спечели сърцата и умовете на нацията със своите усилия и програми. Техният език не е обикновен език на опозиционна партия, той е почти езикът на терористична организация ", каза Ердоган пред ръководители на ПСР от провинцията.

"Каквото правят (терористичните организации, бел.ред.), те (РНП) правят същото", добави Ердоган.

"Няма да предадем страната ни на милостта на разбиране, което създава впечатлението, че те са в съответствие с терористичната организация и враговете на Турция с всяка стъпка, която предприемат, всяка дума, която казват, и всяка политика, която прилагат", каза той.

Говорителят на РНП Тезкан реагира на твърденията на Ердоган, като заяви, че Ердоган прекомерно много използва в изявленията си „тероризма“, за да поляризира обществото. "Всеки знае езика на лидера на ПСР Ердоган. Не е необходимо да го определям. Ние казваме "справедливост", той казва "тероризъм". Народът може да види разликата", каза Тезкан след срещата на централния управителен съвет на партията си.

Меркел може да спечели от призива на Ердоган към турците в Германия да не гласуват

Призивът на турския президент Реджеп Ердоган към хората от турски произход в Германия да не гласуват за никоя от големите партии в стра...

„Народът знае, че нашият език съдържа справедливост, мир, демокрация, братство и помирение. Ние ще продължим да използваме този език.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com