X
 
 

Ето кои са най-добрите университети в света - от българските само СУ е в класацията

4725 2
photo of Ето кои са най-добрите университети в света - от българските само СУ е в класацията
Снимка: iStock/Guliver
Мащабно изследване, което публикува годишни класации на висшите учебни заведения, показа последното подреждане на най-добрите университети в света, пише BBC.

Класацията взима предвид характеристики като качеството на преподаване, обемът и репутацията на направените изследвания, честотата на цитирания на изследванията в научни трудове и международните връзки на университетите, предаде БГНЕС.

Университетите измислят нови и нови начини да привличат студенти

Висшите учебни заведения (ВУЗ) в България са се превърнали в истински рекламни и маркетинг агенции, които търсят начин да "зарибят" сту...

На първо място за четвърта поредна година е класиран британския университет Оксфорд. Но в класацията отново доминират университетите от САЩ, като 7 от първите 10 висши училища се намират там.

На второ място след Оксфорд е класиран Калифорнийският технологичен институт, а на трето е друга вековна, британска институция - университета на Кеймбридж.

Като тенденция се отбелязва, че университетите в Азия се изкачват в класацията, особено висшите училища в Япония и Китай.

Едни от най-прогресиращите в подреждането университети са тези в Иран.

Държавата вече има конкретни идеи как да затваря безполезни университети

Как държавата да може да закрива университети - отговор на този въпрос представя нов проект за промени в Закона за висшето образование,...

Класацията се прави между 1300 висши училища в 92 държави. От българските, единствено Софийският университет е в списъка. Той не е класиран на точно определено място, защото на всеки университет след 1000-та позиция, на сайта на организацията, която изготвя подреждането, е отбелязано само 1001+, с което се индикира класиране извън първите хиляда.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Само колко сме напред с мат'риала, след като дойде ДИМ-О-КРАЦИЯТА, та СДУ е на 1000++ място . Пък университета на Сорос - Американския университет, където промиват мозъците на българчетата изопЩУ ГУ няма ...
  • Сега сме на 1000+ 1 Сега сме на 1000+ преди 1 седмица Профил на трол?
    Само да кажа за читателите на сайта,които не са били родени тогава че през 1982г./през така нареченото Комунистическо време/Софийският Университет беше САМО на 83-то място в света.Без коментар.
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...