Франция може да удари ИД на сирийска територия

4551
Франция може да удари ИД на сирийска територия

Франция обмисля да предприеме въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия като се присъедини към международната коалиция, водена от Съединените щати. Това пише френският вестник "Монд", като цитира високопоставен източник.

Представители на френското правителство отказаха да коментират информацията, като заявиха, че президентът Франсоа Оланд ще изрази мнението си на пресконференция в понеделник (7 септември), предаде БНР.

Башар Асад - днешният Сталин?

"За разлика от американците, заяви наскоро сирийският президент Башар Асад в свое интервю, руснаците не изоставят приятелите си". Най-о...

Франция е първата държава, която се присъедини към коалицията при ударите й срещу ислямистите в Ирак, но до момента отказваше да прави това в Сирия, с мотива, че подобни действоя ще подпомогнат режима на Башар Асад. Бежанската криза в Европа обаче, неуспехите в изтласкването на "Ислямска държава" и засилващото се присъствие на Русия може да предизвикат промяна в политиката на Париж, пише още "Монд". Според изданието Оланд е обсъждал въпроса с предаставители на кабинета на среща в петък (4 септември).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com