Ивицата Газа вече е поле на бойни действия с ракети, има загинали (ВИДЕО)

4915
Ивицата Газа вече е поле на бойни действия с ракети, има загинали (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Отношенията между Израел и Палестина са на ръба на истинска война, след като военното крило на "Хамас" - "Бригадите Изедин ал Касам", изстреляха около 300 ракети срещу израелска територия, които убиха един човек и раниха десетки хора.

ХАМАС пое отговорност за ракетния обстрел срещу Израел

Военното крило на управляващото в Ивицата Газа движение ХАМАС пое отговорност за ракетния обстрел срещу израелска територия, предава БГ...

Атаките станаха факт, тъй като израелската армия успя да убие с ракетни удари 7 членове на "Хамас". "Хамас", които контролират на практика ивицата Газа, обяви пълна бойна готовност, а премиерът на Израел Бенямин Нетаняху прекъсна визитата си във Франция.

От изстреляните 300 ракети, 60 са били обезвредени от ПВО системата "Железен купол". Израелски военен автобус е бил ударен от противотанкова ракета, един войник е бил тежко ударен. В отговор израелската армия е поразила повече от 70 военни цели в ивицата Газа, съобщиха от пресслужбата на армията. Сред унищожените цели в ивицата Газа са 8 военни лагера, военни и наблюдателни пунктове, три подземни тунела и оръжеен цех, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Най-малко 35 души бяха ранени в резултат на ракетните атаки на израелска територия от ивицата Газа. 16 души са били хоспитализирани с наранявания и различни травми, включително от стъклени фрагменти и такива паднали по време на бягство към бомбоубежищата. Според Министерството на здравеопазването в Газа още трима палестинци са убити, а около 15 са ранени.

Израел и Палестина се обстреляха с ракети

Израелските ВВС са нанесли в неделя серия удари по сектора Газа като са изстреляли около 40 ракети по позициите на въоръжени групировки...

ООН работи в тясно сътрудничество с Египет за постигане на споразумение за прекратяване на огъня между Израел и палестинските групировки в ивицата Газа. Това бе обявено от специалния координатор на ООН по близкоизточния мирен процес Николай Младенов.

"ООН работи в тясно сътрудничество с Египет и всички заинтересовани страни за отдалечаването на Газа от ръба на пропастта", пише той в Туитър. "Ескалацията през последните 24 часа е изключително опасна и безразсъдна. Ракетните атаки трябва да спрат, страните са длъжни да проявят сдържаност. Невъзможно е да не се полагат всички възможни усилия да се спре спиралата на насилието", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com