Израел орязва част от парите за палестинците

15857
Израел орязва част от парите за палестинците
Снимка: Getty Images / Guliver

Израел смята да замрази част от парите, които дава всеки месец на палестинците, съобщи правителствени източник, предаде БГНЕС.

"Смятаме да задържим част от парите, които се дават всеки месец от Израел на Палестинската автономия, като реакция на едностранните действия на палестинците", каза източникът, пожелал анонимност. Ние считаме, че фактът, че палестинската автономия дава всеки месец голяма сума на палестинските затворници и техните семейства, е форма на подкрепа на тероризма. Смятаме да не даваме на палестинците еквивалента на тези пари", каза още той.

Палестинската автономия дава под формата на месечна заплата помощи на всеки палестински затворник в Израел, като сумата варира между 400 долара за присъди под 3 години и 3000 долара за присъди над 30 години. В същото време палестинският министър на затворниците Иса Каракаи заяви, че тази инициатива може да е опасна. "Израелците се опитват да засегнат затворниците, тъй като знаят колко е важна тази тема за палестинския народ", каза той. В Израел има около 5 000 палестински затворници.

В същото време външният министър на Израел Авигдор Либерман заяви, че страната му е готова за сключване на мирно споразумение с Палестинската автономия.

"Израел желае постигането на финално споразумение за статута на Палестина. Готови сме на жертви, за да стане това. Очакване подобен позитивин подход и от другата страна. Едностранните стъпки не само че не помагат, но могат да попречат за постигането на траен мир", заяви Либерман във Вашингтон по време на срещата си с държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Израел ограничава контактите с палестинците

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху поръча на своите министри да ограничат контактите си със своите палестински колеги, п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com