X
 
 

Жените в Индонезия поискаха да се забрани бракът под 18 г.

24414 2
photo of Жените в Индонезия поискаха да се забрани бракът под 18 г.
Снимка: Getty Images
В най-голямата мюсюлманска държава - Индонезия, жените все по-често се обединяват, за да защитават правата си. Националното сдружение срещу насилието над жени в държавата поиска от властите да забранят брака на момичета под 18 години, предаде БГНЕС.

Основен аргумент на това искане са данни, според които Индонезия се нарежда на второ място след Камбоджа по смъртност по време на бременност и раждане. Според официални данни през 2010 г. 220 жени на всеки 100 000 са имали тежки последици след бременността. Само за две години цифрата е нараснала на 359 жени.

Единадесет души загинаха след изригване на вулкан в Индонезия

Единадесет души загинаха днес, след като бяха погълнати от облаци огнена пепел на вулкана Синабунг на остров Суматра, в Индонезия, п...

Според законите на Индонезия малолетните момичета имат право на глас, ако са омъжени. В страната е позволено легализиране на връзката след навършване на 16 години. Но според статистиката над половин милион момичета са омъжени на възраст между 10 и 14 години.

Според индонезийките правителство не предприема нищо, за да предотврати последиците от един ранен брак. Младите жени често са изложени на насилие, а според доклад на финландски експерти, насилието е основна причина за проблеми по време на бременност.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Само това ли можа да роди главата ти? Защо се хабиш да пишеш въобще? Браво на тези жени, които толкова ангажирано излизат с кауза. У нас също раждат тийнеджърки и сме на първо място в Европа по това. Голям проблем е защото деца раждат деца с всички последици от това. Ние имаме и най-високата детска смъртност в ЕС. Е....?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Защо не кажеш , че всъщност 98 % не са тинейджъри , а циганета на по 12,13 години
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ИСЛЯМСКИ ИЗРОДИ !!!
Последно в Актуално